1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Sana İhtiyacım Var" Uluslararası Boyuta Taşınıyor
"Sana İhtiyacım Var" Uluslararası Boyuta Taşınıyor

"Sana İhtiyacım Var" Uluslararası Boyuta Taşınıyor

İnsani Yardım Platformu çatısı altında toplanan insani yardım kuruluşları, vakıflar, dernekler, meslek kuruluşları ve 17 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla yürütülen "Sana İhtiyacım Var" kampanyası küresel boyut kazanacak.

03 Şubat 2014 Pazartesi 15:05A+A-

İnsani Yardım Platformu çatısı altında toplanan insani yardım kuruluşları, vakıflar, dernekler, meslek kuruluşları ve 17 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla yürütülen "Sana İhtiyacım Var" kampanyası, uluslararası boyuta taşınıyor.

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği'nden (İDSB) yapılan açıklamaya göre, iç çatışmalar nedeniyle Suriye'de yaklaşık 10 milyon kişinin acil insani yardıma ihtiyacı duyduğu hatırlatıldı.  

Açıklamada, bu çerçevede başta çocuklar olmak üzere, kadın, yaşlı ve hastaların hayata tutunabilmeleri için İDSB'nin koordinasyonu, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) kurumsal desteğiyle, 22 Ocak'ta yurt genelinde "Sana İhtiyacım Var" kampanyasının başlatıldığı belirtildi.  

Açıklamada, İnsani Yardım Platformu çatısı altında toplanan insani yardım kuruluşları, vakıflar, dernekler, meslek kuruluşları ve 17 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla yürütülen "Sana İhtiyacım Var" kampanyasının uluslararası boyuta taşınacağı ifade edilerek, dünyanın pek çok yerinde aynı anda yapılacak basın toplantıları ile kampanya küresel bir boyut kazanacağı ifade edildi.

Kampanya kapsamında Malezya, Endonezya, Pakistan, Kuveyt, Cezayir, Sudan, Somali, Lübnan, Amerika, Fransa, Belçika, İngiltere, Fas, Libya, Güney Afrika, Yemen ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti temsilciliklerinden bir kısmı ile canlı yayın bağlantılarının gerçekleştirileceği basın toplantısı, yarın 11:00'de Eyüp'teki Bahariye Mevlevihanesi'nde düzenlenecek. 

HABERE YORUM KAT