1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Sana İhtiyacım Var" Kampanyası Sürüyor
"Sana İhtiyacım Var" Kampanyası Sürüyor

"Sana İhtiyacım Var" Kampanyası Sürüyor

Suriyelilere yardım için düzenlenen "Sana İhtiyacım Var" kampanyası kapsamında, 48 tırlık yardım konvoyu Kilis'e ulaştı.

12 Nisan 2014 Cumartesi 16:24A+A-

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Kilis lojistik depo sorumlusu Talha Selman Kazım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sana İhtiyacım Var" kampanyası kapsamında, 48 tırın Kilis’e geldiğini belirtti.

Bu tırların Türkiye’nin dört bir yanından geldiğini ifade eden Kazım, şunları kaydetti:

"Bu tırları bugün ciddi bir çalışma içerisinde Suriye içerisine göndereceğiz. Bu tırlar Suriye’nin Halep ve Azez kentlerine gidiyor. Özellikle Halep’in köylerine gidecek. Suriye içerisindeki insanlar zor durumda yaşıyor. Biz ne takdim edebilirsek, ne gönderebilirsek o derece iyidir. Bu konuda elimizden geleni yapıyoruz. Açlıktan o insanları korumak için Suriye’nin Halep kentine özellikle bu tırları göndereceğiz." 

Yardımların gıda, çocuk bezi, kuru bakliyat ve undan oluştuğuna işaret eden Kazım, Suriye halkının yanında olmaya çalıştıklarını vurguladı. 

Suriye'nin Azez kasabasına bağlı Es-Selame bölgesinde durumun şu an için iyi olduğunu dile getiren Kazım, "O bölgedeki çadırları iptal edip çadırları konteynere dönüştüreceğiz. Çünkü çadırlar güneşte ve soğukta sıkıntı yapabiliyor. Yeni bir projemiz var. Bütün çadırları konteynere dönüştürmeyi düşünüyoruz. Daha sistemli bir ortam hale getireceğiz" diye konuştu.

Yardımlar Suriyelilere dağıtıldı

Kütahya'nın Simav ilçesinde toplanan insani yardım malzemeleri de bir tırla Hatay'a gönderildi.

Türk Kızılayı Simav Şube Başkanı Ali Ulus, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 50 gündür ilçede yürütülen kampanyada, marketler başta olmak üzere vatandaşlardan ağırlıklı olarak kuru gıda, konserve, bebek bezi ve maması ile sıvı yağ ve temizlik malzemeleri toplandığını bildirdi.

Ulus, bir tırla yola çıkarılan yardım malzemelerinin, Hatay'ın Kırıkhan ilçesindeki Kumlu Türk Kızılayı Deposu'na teslim edileceğini ve bunun ardından Suriye'de ihtiyaç duyulan bölgelerde dağıtılacağını sözlerine ekledi.

Kampanya kapsamında İHH İnsani Yardım Vakfı ve Suriye Türkleri Derneği tarafından toplanan yardım malzemeleri, Yayladağı ilçesinde evlerde kalan Suriyelilere dağıtıldı.

Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Ahmed Vezir, yaptığı açıklamada, kampanya kapsamında İHH tarafından Yayladağı’ndaki evlerde kalan Suriyelilere 10 bin ekmek gönderildiğini bildirdi.

Derneklerinin de 15 bin ton un ve 5 bin litre yemeklik yağ topladığını belirten Vezir, tüm yardımları ilçede ihtiyaç sahibi ailelere dağıttıklarını kaydederek, yardımlarından dolayı Türkiye halkına teşekkür etti.

 

HABERE YORUM KAT