1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Sana Havalimanı “Hastalar İçin” Açılacak
Sana Havalimanı “Hastalar İçin” Açılacak

Sana Havalimanı “Hastalar İçin” Açılacak

Savaşın sürdüğü Yemen’de Husiler ile Birleşmiş Milletler (BM) arasında, Husilerin kontrolündeki Uluslararası Sana Havalimanı’nın, salı gününden itibaren yurt dışında tedavi görmesi gereken hastalar için açılması konusunda anlaşmaya varıldı.

16 Eylül 2018 Pazar 09:17A+A-

AA’nın Husilere bağlı haber ajansı SABA’ya dayandırdığı haberine göre, Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Koordinatörü Lise Grande, Husilerin Dışişleri Bakanı Hişam Şeref ile Sana’da “insani hava köprüsü oluşturulması” için mutabakat zaptı imzaladı.

Anlaşma gereğince, BM tarafından organize edilen program çerçevesinde, 18 Eylül’den itibaren 6 ay süreyle yurt dışında tedavi görmesi gereken ağır hastalar için Uluslararası Sana Havalimanı’ndan uçak seferleri başlatılacak.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Ağustos 2016’da Sana Uluslararası Havalimanı’ndaki uçaklara uçuş yasağı getirmiş, daha sonra BM’nin yardım taşıyan uçaklarının, söz konusu yasağın dışında tutulduğunu açıklamıştı.

Abdurabbu Mansur el-Hadi hükümeti ile koalisyon güçleri, Husilerin, havalimanını, İran’dan silah tedarik etmede kullandığını iddia ediyor.

İran destekli Husiler, Eylül 2014’ten bu yana Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015’ten beri el-Hadi hükümetine destek veriyor.

HABERE YORUM KAT