1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. “Sana Geri Alınana Kadar Hükümet Aden'de Kalacak”
“Sana Geri Alınana Kadar Hükümet Aden'de Kalacak”

“Sana Geri Alınana Kadar Hükümet Aden'de Kalacak”

Başbakan Dagr, Sana ve diğer şehirler geri alınana kadar hükümetin Aden'de kalacağını söyledi.

17 Haziran 2016 Cuma 04:22A+A-

Yemen Başbakanı Ahmed bin Dağr, güney hareketi liderlerine mevcut durumda anlaşmazlıkları bir kenara koyma ve Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih güçlerine karşı verilen mücadeleye katkı sağlama çağrısında bulundu.

Yemen resmi haber ajansı SABA'da yer alan habere göre, Barışçıl Güney Hareketi liderleri ile Aden'de bir araya gelen Dağr, Sana ve diğer şehirler geri alınana kadar hükümetin Aden'de kalacağını söyledi.

Hükümetinin bakanlarının kurtarılan bölgelerde vatandaşlara karşı görevlerini yerine getirmeye çalıştığını ifade eden Dağr, güney hareketi liderlerine Husiler ile Salih güçlerine karşı mücadeleye olumlu katkı sağlamaları ve düşmanın işene yarayacak diğer anlaşmazlıkları bir kenara bırakmaları yönünde çağrı yaptı.

Dağr, liderlerden ayrıca meşruiyetin güçlenmesi ve kurtarılmış bölgelerde güvenlik ile istikrarı sağlamak için yerel yönetime destek verilmesi talebinde bulundu.

Görüşmede, liderlerin elektrik, su ile ilgili durumlar ve bazı hükümet kurumlarındaki yolsuzluk gibi ilettiği meseleleri de dinleyen Dağr, hükümetin, kardeş ülkelerden motorin temini için acil yardım talep ettiğini söyledi.

AA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT