1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Şam’ın Merkezinde Patlama (VİDEO)
Şam’ın Merkezinde Patlama (VİDEO)

Şam’ın Merkezinde Patlama (VİDEO)

Şam’da gerçekleştirilen bombalı saldırıda en az 15 kişi öldü. Suriye genelinde ise dün 151 kardeşimiz katledildi.

08 Nisan 2013 Pazartesi 15:20A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye'nin başkenti Şam'ın merkezindeki Seb'a Bahrat Meydanında gerçekleşen patlamada çok sayıda kişi öldü. Görüntülerde, onlarca aracın yandığı görülürken, Suriye Devlet TV'si en az 15 ölü olduğunu duyurdu.

Bomba yüklü bir aracın infilak etmesiyle meydana gelen patlama sonrası bölgede sirenler çalınmaya başladı. Patlamanın olduğu alanda büyük maddi hasar meydana geldiği ve bölgedeki yolların da trafiğe kapatıldığı belirtildi.

Öte yandan muhaliflere ait Şam Haber Ağı (SNN), Seb'a Bahrat Meydanında uzun zamandır yoğun güvenlik önlemlerinin alındığını belirterek, araç trafiğinin Esed güçleri tarafından kontrol edildiğine dikkati çekti.

151 Kardeşimiz Katledildi

Dün (07.04.2013 Pazar günü) Suriye genelinde 151 kardeşimizin katledildiği bildirildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komiteleri (LCCSy) ölenlerin 11’inin çocuk, 8’inin kadın olduğunu belirtirken 4 kişinin de işkenceyle katledildiğini açıkladı.

LCCSy’nin verilerine göre 48 kişi Şam ve kırsal semtlerinde, 39 kişi Halep’te, 23 kişi Humus’ta, 12 kişi Deyru’z-Zor’da, 10 kişi Hama’da, 8 kişi Dera’da, 6 kişi İdlip’te, 2 kişi Lazkiye’de, 2 kişi Haseke’de ve 1 kişi Rakka’da katledildi.

***

Şam'daki patlamanın bir başka açıdan görüntüsü:

HABERE YORUM KAT