1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Şam'ın Kalbinde "Lebbeyk Ya Allah" Nidaları
Şamın Kalbinde Lebbeyk Ya Allah Nidaları

Şam'ın Kalbinde "Lebbeyk Ya Allah" Nidaları

Bir şehidin naaşını Şam'da omuzlarında taşıyan muhalifler cenazeyi gösteriye dönüştürdü... Bir albay daha ordudan ayrıldı.

17 Şubat 2012 Cuma 09:49A+A-

Suriye’nin birçok şehrinde Suriye ordusunun operasyonları devam ediyor. Hür Ordu’nun etkin olduğu şehirlerde ise şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Bununla birlikte Baas diktatörlüğüne karşı Suriye halkının kitlesel gösterileri de devam ediyor.

Aşağıdaki görüntüler bir şehidin cenaze namazı sonrasında protesto gösterisine dönüşen bir yürüyüşe ait...

Usame bin Şaban isimli Suriyelinin Baas ordusu tarafından katledilmesinin ardından dün kaldırılan cenazesi kitlesel bir gösteriye dönüştü.

Şaban’ın naaşı, Şam'ın en merkezi semti; Beşşar Esed, Mahir Esed, Asıf Şevket gibi mevcut Suriye rejiminin tepe isimlerinin özel malikanelerinin de bulunduğu Mezze'de, binlerce Suriyelinin omuzlarında, "Lebbeyk, Lebbeyk, Lebbeyke ya Allah" nidaları arasında taşınıyor.

Suriye'nin başkenti Şam'ın kalbi konumundaki Mezze semtinde böyle bir kalabalığın, "Defol Beşşar" sloganları eşliğinde yürüyüş yapması, bundan yaklaşık bir sene önce tam anlamıyla bir korku imparatorluğu olan Baas rejiminin sona yaklaştığını haber verir nitelikte...

BİR ALBAY DAHA ORDUDAN AYRILDI

Öte yandan Suriye'de yönetim karşıtı gösteriler 11. ayına girerken ordudan ayrılmalar da devam ediyor. Orduda görevli Albay Muhammed Ali El Hatib, muhalif Özgür Suriye Ordusuna katıldığını duyurdu.

Albay El Hatib, sosyal paylaşım sitelerine yüklediği görüntülerde, Suriye ordusundan ayrıldığını ifade ederek, Özgür Suriye Ordusu safına geçtiğini bildirdi. Albay El Hatib, orduda bulunan diğer askerlere de ayrılma çağrısında bulundu.

Görüntülerde, askeri kimliğini gösteren El Hatib'in Suriye ordusundan ayrılarak Özgür Suriye Ordusu'na katıldığını söylemesi yer alıyor. Albay El Hatib, yaptığı açıklamada, "Öncelikle, ölen kardeşlerime Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Suriye Silahlı Kuvvetleri Genel Teftiş Kurulu'nda görev yapıyorum. Ancak şu andan itibaren katil Esed'in ordusundan ayrıldığımı ve Özgür Suriye Ordusu'na bağlılığımı ilan ediyorum" dedi.

Kimi Öldürdüğünüzü ve Kime Hizmet Ettiğinizi Düşünün

Suriye ordusunda bulunan silah arkadaşlarına da seslenen El Hatib, "Ey ordudan kopmak isteyen ancak tereddütte kalan arkadaşlarım, tereddüde düşmeyin. Şunu iyi bilin ki tarih hiçbir şekilde tereddütte düşmüyor. Tarih yaşadığımız her anı kaydediyor. Ey aklına danışıp vicdanının sesini dinlemeyen silah arkadaşlarım, siz ailenizi ve kardeşlerinizi öldürerek zorba ve katil bir ordunun emellerine ortak oluyorsunuz. Kimi öldürdüğünüzü ve kime hizmet ettiğinizi düşünün. Aranızda akıllı adam yok mu? Biz Allah'a tevekkül ettik" ifadelerini kullandı.

İki gün önce de Fayiz Kaddur isimli bir tuğgeneral Suriye ordusundan ayrılarak Özgür Suriye Ordusu safına geçmişti.

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum