1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Şam ve Lazkiye'de Çatışmalar Yoğunlaştı
Şam ve Lazkiye'de Çatışmalar Yoğunlaştı

Şam ve Lazkiye'de Çatışmalar Yoğunlaştı

Muhaliflerin kontrolündeki bölgelerle Halep ve Lazkiye'de yoğun hava saldırıları düzenleniyor.

08 Nisan 2014 Salı 17:37A+A-

Esed çetesinin, Şam, Halep ve Lazkiye'de muhaliflerin denetimindeki bölgelere yoğun hava saldırıları düzenlediği bildirildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'nden (LCC) yapılan açıklamada, rejime ait helikopterlerin Halep'te muhaliflerin kontrolünde olan Sukeri, Mesekin Hananu, Ensari bölgesi ile Hrytan ve Kabban el-Cebel beldelerini "varil bombaları"yla vurduğu belirtildi. Bölgede ölü ve yaralıların olduğu belirtilen açıklamada, saldırıda çok sayıda mesken ve araçta da hasarın meydana geldiği aktarıldı.

Rejimin Lazkiye'nin Keseb kasabasını da ağır silahlarla borbardımana tabi tuttuğu ifade edilen açıklamada, bölgede Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile rejim birlikleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı kaydedildi.

Helikopterlerin Cebel el-Ekrad'taki yerleşim yerlerine "varil bombalı" saldırı düzenlediği aktarılan açıklamada, Şam'ın Nasiriye beldesi ile Dareyya bölgesinin de rejimin yoğun saldırılarına maruz kaldığı, kentin Muleyha beldesinde de silahlı muhaliflerle ordu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtildi.

Halep'teki aktivistlerden Mustafa Sultan da AA muhabirine yaptığı açıklamada, rejime ait savaş uçakları ve helikopterlerin sabahtan bu yana Halep'te yönetim karşıtlarının kontrolünde olan bölge ve beldeleri bombaladığını söyledi.

Halep'in İmara bölgesinde ise ÖSO'ya bağlı birliklerle rejim arasında zaman zaman çatışmaların yaşandığını aktaran Sultan, "Şam yönetimine güçlerin, muhaliflerin denetiminde olan bölgelere karadan operasyon düzenleyemediği için havadan saldırıyor" dedi.

(Dünya Bülteni)

HABERE YORUM KAT

1 Yorum