1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Şam ve Halep'te Şiddetli Çatışmalar Yaşanıyor
Şam ve Halepte Şiddetli Çatışmalar Yaşanıyor

Şam ve Halep'te Şiddetli Çatışmalar Yaşanıyor

Özgür Suriye Ordusu ilerliyor. Şam ve Halep'ten de şiddetli patlama haberleri geliyor.

23 Temmuz 2012 Pazartesi 10:48A+A-

HAKSÖZ-HABER

Ordu hava destekli olarak Şam'ın Mezze, Kefer Susa ve Haresta semtlerine saldırılarını yoğunlaştırırken, Özgür Suriye Ordusu'nun Mezze semtinden çekildiği ifade edildi.

Muhaliflerin Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan Yermuk Filistin Mülteci Kampı'nda bir polis karakolu ve cephaneliği ele geçirdiği ileri sürülüyor.

Öte yandan Halep'e doğru ilerleyen muhalifler, kentin 16 kilometre kuzeyindeki bir askeri eğitim okulunu ele geçirdiklerini açıkladı.

Ne Ekmek Ne Elektrik Var

Şam'ın birçok semtinde operasyonlar nedeniyle halkın şehri terk etmeye başladığı, kentte ekmek ve gıda sıkıntısı çekilmeye başlandığı ifade edildi. Ekmek fırınları önünde uzun kuyruklar oluştuğu iş yerleri ve dükkanların 6 günden bu yana kapalı olduğu bildirildi. Başkent Şam'da elektriğin sık sık kesildiği, halkın elektriği jeneratörlerden temin etmeye çalıştığı kaydedildi.

Halep'te Yoğun Silah Sesleri

Halep'in Salahaddin bölgesinde şiddetli patlamaların ardından yoğun silah seslerinin yükseldiğini belirten Şam Haber Ağı, nizami ordu ile Özgür Suriye Ordusu arasında çatışmaların yaşandığını aktardı.

Humus'ta Ağır Silahlar Kullanılıyor

Suriye ordusunun Humus'un Rastan ilçesine hava destekli ağır silahlarla tekrar saldırıya geçtiğini ve birçok füzenin yerleşim yerine düştüğünü belirten haber ağı, ordunun Rastan'da yeni bir katliam gerçekleşmesinden korkulduğunu dile getirdi.

Muhalifler Halep’e İlerliyor

Suriyeli muhalif liderler, ülkenin ticari kalbi olarak nitelendirilen Halep'e ilerleme talimatı verdiklerini belirttiler, askerlere kendi saflarına katılma çağrısında bulundular.

Halep'ten şiddetli sokak çatışmaları haberleri geliyor. Muhalifler kent merkezinde 2 semti ele geçirdiklerini, havaalanına doğru ilerlediklerini savundu.

Muhalifler, Türkiye sınırında Halep'in kuzeyindeki üçüncü sınır kapısını da ele geçirdiklerini açıkladı.

Suriye televizyonu ise Halep'te şiddetli çatışma haberlerini yalanladı, çok sayıda muhalifin yakalanarak öldürüldüğünü ileri sürdü.

Halk akın akın Halep'te çatışma olan bölgelerden kaçmaya çalışıyor.

Gözlemciler, Halep'in düşmesi halinde, Esed rejiminin ağır darbe alacağını kaydediyor.

Halep'te Özgürlük Sesleri:

Şam'da da hükümet birlikleri, muhaliflerin elindeki 2 semte saldırılarını yoğunlaştırdı. Hükümet birliklerinin bir semti geri aldığı, diğerini kuşattığı belirtiliyor. Muhalifler kentin havadan bombalandığını duyururken, Suriye televizyonu bunu yalanladı, başkentin genelinde durumun sakin olduğunu savundu.

Şam'da dükkan ve benzin istasyonlarının çoğunun kapalı olduğu, açık olan benzin istasyonları ile fırınların önünde uzun kuyruklar oluştuğu haber veriliyor.

Esed Ramazanda Yerlerinden Etti

Esed güçleri Ramazan ayında bile halkına zulmetmeye devam ediyor.

Suriye'nin birçok kentinde Esed güçlerinin artarak süren operasyonları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan halk, ramazan ayında yerlerinden oldu.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, bu sabahtan bu yana Şam'ın çeşitli semtlerinde hava destekli düzenlenen operasyonlarda 48 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 100'den fazla kişinin yaralandığını, halkın çatışmaların olduğu bölgelerden kaçmaya başladığını belirtti.

Örgüt, güvenlik güçlerince açılan ateş sonucunda dün ölenlerin sayısının 104'e ulaştığını kaydetti.

Savaş Uçaklarıyla Vurdu

Ordunun, Humus'un Telbise ilçesine aralarında Mig-21 savaş uçaklarının da yer aldığı geniş çaplı bir operasyon düzenlediğini ve ilçeye atılan bir bombanın 7 metre derinliğinde bir çukur açtığına da değinildi.

Komşu Ülkelere Kaçış Sürüyor

Şam'ın bazı semtlerinde düzenlenen operasyonlar nedeniyle halkın evlerini terk ederek kaçmak zorunda kaldığını kaydeden örgüt, başkentte gerçekleşen operasyonlar nedeniyle halkın, Ramazan ayında yerlerinden olduğunu ve güvenli bölgeler ile komşu ülkelere kaçmaya çalıştığını duyurdu.

Halep'teki Suriye televizyon binası yakınlarında da çatışmaların devam ettiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT