1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Şalit: “Orduya Bir Daha Dönmeyeceğim!”
Şalit: “Orduya Bir Daha Dönmeyeceğim!”

Şalit: “Orduya Bir Daha Dönmeyeceğim!”

2006 yılından beri Filistinli direniş gruplarının elinde esir bulunan Siyonist asker Gilad Şalit, Siyonist liderlere dava açacak.

14 Ekim 2011 Cuma 10:54A+A-

Siyonist asker Gilat Şalit’i esir alanlara yakın bir kaynak, Şalit’in kendisini esir alanlardan birinin sorularını cevaplandırdığını, esir alındığı yerde bir daha askerlik yapıp yapmayacağının sorulması üzerine “arkadaşlarımdan tehlikelerle dolu Gazze bölgesinden uzak durmalarını isteyeceğim” dediğini belirtti.

Direniş güçlerinin istedikleri anda Siyonist askerleri yerin içine çekip esir alabileceğini belirten Şalit, bunun her an gerçekleşebileceğini söyledi.

Askerlikten muaf tutulacağı haberleri çıkarken, kendisine yeniden orduya dönüp dönmeyeceğinin sorulması üzerine Siyonist asker, orduda bir daha çalışmayacağını belirtti.

Şalit’in direniş güçlerinden gördüğü muameleyle ilgili de bilgi veren kaynak, Şalit’in ailesine ve arkadaşlarına iyi muamele gördüğünü anlatacağını ifade etti.

Beş yıldır Gazze’de tutulan Siyonist asker Gilat Şalit, 1027 Filistinli esirin serbest bırakılmasına karşılık önümüzdeki hafta serbest kalacak.

Şalit daha önce El-Mecd haber sitesine yaptığı açıklamada kendisinin salıverilmesini geciktiren Siyonist lider ve komutanlara dava açacağını söylemişti.

gilad-salit.jpg

“Dava Açacağım”

Kendisiyle görüşen El-Mecd haber sitesi verdiği bilgide Şalit’in şunları söylediğini belirtti: “Serbest bırakılmam için bir şey yapmayan veya serbest bırakılmamı geciktiren bütün liderlere dava açacağım. Beni seçim için malzeme yapan liderlere de dava açacağım. Bunların başında eski Başbakan Ehud Olmert, eski Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, Dışişleri Bakanı Ehud Barak ve Şabak’ın şefleri geliyor.”

Anlaşmaya imza atan Netanyahu’nun da dava edileceğini belirten Şalit “Netanyahu anlaşmayı çok oyaladı. Birçok kez tam aileme kavuşacakken bunu engelledi. Bilmediğim nedenlerle çıkışımı geciktirdi. Beni Gazze’de terk ettikleri bunca süre için hem hükümetten hem de ordudan tazminat isteyeceğim. Bunlar, Gazze savaşında beni ölüme terk ettiler” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT