1. HABERLER

  2. HABER

  3. Salih Kapusuz'dan Cüneyt Özdemir'e tepki!
Salih Kapusuz'dan Cüneyt Özdemir'e tepki!

Salih Kapusuz'dan Cüneyt Özdemir'e tepki!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, dün Radikal gazetesinde bir köşe yazarının(Cüneyt Özdemir) AK Parti mitinglerine gelen vatandaşlara ağır hakaretlerde bulunduğunu, bu ifadelerin son derece çirkin ve yakışıksız sözler olduğunu bildirdi.

27 Mart 2014 Perşembe 18:41A+A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz, yazılı olarak yaptığı açıklamada, "AK Parti'nin açık ara önde olduğunu anlamış olacaklar ki seçim öncesi malum medya tarafından milletimize yönelik hakaretler artmaya başladı. Dün Radikal gazetesinde bir köşe yazarı AK Parti mitinglerine gelen vatandaşlarımıza ağır hakaretlerde bulundu. AK Parti mitinglerine gelen vatandaşlar için 'elleri nasırlı, beslenemedikleri için boyları bizden kısa kalmış, oyunu bulgura satanlar', "talimatla bayrak kaldıranlar, itaat edenler' gibi ifadeleri son derece çirkin ve yakışıksız sözlerdir" ifadelerini kullandı.

Milleti aşağılamaya çalışan bu aymazların AK Parti'nin mitinglerindeki kalabalıktan çok rahatsız oldukları için kendi köşelerini AK Parti seçmenine hakarete ayırdıklarını belirten Kapusuz, açıklamasına şöyle devam etti:

"Aymazlık öyle bir noktaya ulaşmış ki bu köşede 'mitinge gelene 300 TL veriliyor' yalanını bile işlemişler. AK Parti'nin mitinglerine milyonlarca insan kendi rızasıyla, ülke ve millet sevgisiyle geliyor. Zira o 'beslenemedikleri için boyu benden kısa olanlar' dediklerinizin aklı ve feraseti sizden çok uzun. Onlar ülkesi ve milletine sahip çıkmak için bu mitinglere katılıyor. Onlar kökü dışarıda olan paralel çetenin ve işbirlikçilerinin milli iradeye karşı yaptığı saldırıları bertaraf etmek için bu mitinglere katılıyorlar. Onlar ne paralel çetenin uşaklığını ne de belli sermayenin adamlığını yapıyor, sadece Türk bayrağını ve AK Parti flamalarını alıp partisine sahip çıkıyor. Siz bu gönüllülüğü anlayamazsınız. Zira siz, o medya patronlarınızın size verdiği talimatları yerine getirip fildişi kulelerde millete ahkam kesmeyi bilirsiniz."

-"Felaket senaryoları çizenler hüsrana uğradı"

Sürekli tarih vererek korku salmaya çalıştıklarını belirten Kapusuz, "Bu aziz milleti aşağılamaya çalışarak ancak kendinizi küçültürsünüz. Komploları, şantajları ve iftiraları meydana çıkanlar şaşkınlık içerisinde AK Parti'nin milyonluk mitinglerine bakarak titriyor. Zira 25 Mart için felaket senaryoları çizenler hüsrana uğradı. Oysa malum medya, paralel çete ve CHP sürekli 25 Mart vurgusu yaparak adeta felaket tellallığı yapıyordu. Mesela önceki gün Kılıçdaroğlu 'Başbakan Sudan'a kaçacak' diyerek 25 Mart hayalini açıklamıştı. Ama yalancının mumu yatsıyı bile görmedi. Kılıçdaroğlu, paralel çetenin yapacağı yargı darbesiyle Başbakan olmayı bekliyordu. Bakın kaç gündür miting meydanlarında darbe senaryosu anlatıyor hep bir kaçıştan bahsediyor. Meşru siyaseti değil gayrı meşru yolları zorlayarak iktidara gelmek istiyor" açıklamasında bulundu.

Kapusuz, "17 Aralık olmadı, 25 Aralık olmadı ve sonunda 25 Mart'tan da bir şey elde edemediler. Hüsran içerisindeler. Çünkü sandığa şurada 3 gün kaldı artık korktukları başlarına gelecek ve millet devreye girecek. Zira millete 25 Mart şantajından başka hiçbir şey sunmadılar. Ne bir proje açıkladılar ne de bir hizmet vaadinde bulundular. Sadece 'bu hükümet kaçacak' dediler ama olmadı. Yani 25 Mart şantajı onlar için 30 Mart kabusuna döndü. Her türlü yolu denediler. İthal adaylar getirdiler, Bozkurt işaretleri yaptılar, yolsuzluk dosyası önünde fotoğraf çektikleri kişiyi aday yaptılar, paralel çeteyle işbirliğine girdiler, illegal montaj kasetler yayınladılar, ABD ziyaretleriyle lobi desteği aldılar, 15 yaşında bir çocuğun cenazesini siyaset malzemesi yaptılar, sokağı kışkırttılar… Bu milletin evlatlarını şehit eden DHKP-C gibi bir terör örgütünü bile savundular. Gencecik bir evladımızı öldürdüğünü açıklamasına rağmen bu örgütü aklamaya kalktılar. Çünkü bu örgüt üzerinden sokakları kışkırtıyorlardı" ifadelerine yer verdi.

Korktukları sandığın milletin önüne geldiğini belirten Kapusuz, "Bu milletin evlatlarını 'göbeğini kaşıyan adam' diye nitelendirirler ama bilmezler ki o aşağılamaya çalıştıkları halkın öyle bir feraseti vardır ki onlar aslında 'milli iradeye sahip çıkan adamlardır'. Millete 'bidon kafalı' 'cahil' derler ama aslında kendileri CHP mitinginde Erzurum'u Gürcistan sınırında diye ifade edecek kadar cahildirler. Önce Anadolu'da yaptığımız mitinglere montaj dediler, İzmir ve Ankara'daki mitinglerimize 'taşıma' dediler, İstanbul mitingine 2 milyon kişinin katıldığını görünce sustular" değerlendirmesinde bulundu.

"Elinde montaj kasetleri kalmayan paralel çetenin her türlü iftirayı ve yalanı kullanarak milletten CHP adına oy istediği bilgilerini alıyoruz" ifadelerini kullanan Kapusuz, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Milletimize çağrımızdır; paralel yapı adına kapınıza gelip CHP'ye oy isteyenlere şu cevabı verin; merhum Menderes'i asan 27 Mayıs'ı, rahmetli Erbakan'ı indiren 28 Şubat'ı ve 27 Nisan muhtırasını destekleyip milli iradeyi hiçe sayanlara, başörtüsü özgürlüğünü mahkemeye taşıyıp engellemek isteyenlere, 28 Şubat'ta ikna odası kuranları partisinde barındıranlara, imam hatip okullarının orta kısmının açılmaması için dava açanlara, çözüm sürecine, demokratikleşme paketlerine karşı çıkanlara, Gezi Parkı'nda, ODTÜ'de provokasyon yapıp bu milletin gençlerini sokağa sürenlere 'oy yok' deyin. 'Daha düne kadar demediğinizi bırakmadığınız CHP adına şimdi ne yüzle oy istiyorsunuz? Siz holding misiniz, hayır kuruluşu musunuz yoksa siyasi parti misiniz?' deyin. Paralel çete yaptığı illegal işlerden dolayı hesap vereceği günlerin geldiğini görüyor ve son bir hamleyle CHP'ye can simidi olarak bakıyor. Herkesi potansiyel suçlu olarak görüp paralel yargı marifetiyle dinletenler, dış istihbarat servisleri adına ajanlık faaliyeti yürütenler, milletin bağış paralarıyla illegal faaliyet yürütenler hukuk önünde hesap verecektir."

AA

HABERE YORUM KAT