1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Salah: “Susalım Diye Bazı Arap Çevreler Baskı Yaptı!”
Salah: “Susalım Diye Bazı Arap Çevreler Baskı Yaptı!”

Salah: “Susalım Diye Bazı Arap Çevreler Baskı Yaptı!”

Üçüncü intifadanın başladığını söyleyen Kudüs muhafızı Şeyh Raid Salah, “Aksa’da olup bitene karşı susmamız için bazı Arap çevreler baskı yaptı.” dedi.

20 Kasım 2014 Perşembe 12:53A+A-

1948 yılında işgal edilen Filistin topraklarındaki İslamî Hareket'in lideri Şeyh Raid Salah, Mescidi Aksa’nın karşı karşıya olduğu baskın, tecavüz ve saldırılara karşı susmaları için bazı Arap çevrelerin kendilerine baskı yaptıklarını söyledi.

Kudüs muhafızı, işgal altındaki Kudüs’te meydana gelen olayların ve Filistinlilerin gösterdiği tepkilerin ancak işgal rejiminin yok olmasıyla son bulacağını belirterek, “Batı Yaka halkının Kudüs’te olup bitene seyirci kalması düşünülemez. Batı Yaka, Kudüs ve Kudüs’teki kutsallara karşı tutumunu ortaya koymak istiyor. Buna karşılık Filistin Yönetimi'nin de onların özgürlüklerini kısıtlamaması, El-Halil ve Nablus’ta olduğu gibi yapacakları etkinlikleri bastırmaması gerekir” dedi.

Kudüs halkının direnişine de değinen Şeyh Raid Salah, “Üçüncü intifada artık başlamıştır. Bunu diğerlerinden ayıran en önemli fark, bu intifadada Kudüslü gençlerin var olma savaşı verdiği şuurudur. Var olma ve yok olma savaşıdır bu. Kudüs halkı işgal rejiminin dayattığı etnik temizlik planlarıyla karşı karşıyadır. İşgal rejimi bütün baskı araçlarını toplasa da Kudüslülerin özgürlük iradesini asla kıramayacaktır” ifadesini kullandı.

Mescidi Aksa baskınlarına da değinen Şeyh Raid Salah, daha önce baskınlar meczup, akli dengesi yerinde olmayan, basit ve vasıfsız birkaç kişi tarafından yapılırken, şimdi parti liderleri, bakan, vekil ve hahamların liderliğinde yüz-ikiyüz kişinin katıldığı kalabalık gruplar halinde yapıldığına dikkat çekti.

 

HABERE YORUM KAT