1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sakın Rusya Kızmasın, Amerika Asla Memnun Olmasın
Sakın Rusya Kızmasın, Amerika Asla Memnun Olmasın

Sakın Rusya Kızmasın, Amerika Asla Memnun Olmasın

Kenan Alpay, Kemalist ve Sol-Sosyalist kişi-kesimlerin Türkiye-Rusya arasındaki gerilime yaklaşımını mercek altına aldığı yazısında Kemal Kılıçdaroğlu, Orhan Bursalı, Fehim Taştekin, Mehmet Ali Güller vb. şahısların söylem ve yazılarını  değerlendirdi. 

25 Şubat 2020 Salı 18:07A+A-

Kenan Alpay’ın konuyla alakalı yazısından:

Rusya’nın endişeleri ve Esed rejiminin korkuları nedense bu ülkede en çok Kemalist ve sol-sosyalist çevreleri telaşlandırıyor, gerginleştiriyor ve hatta saldırganlaştırıyor. Enteresan bir kıstas, tuhaf bir yol haritası dayatıyorlar Türkiye’ye. Bilmiyorduk, yeni öğrendik: Türkiye-Rusya arasında yaşanacak bir gerilim ve Türkiye-Esed rejimi arasında çıkacak muhtemel bir çatışma en çok Amerika’yı memnun edermiş.

Zinhar, Amerika’nın memnun olacağı bir pozisyona yanaşmamalı, Amerika’nın sevinip fayda devşireceği bir gerilime hiç fırsat tanımamalıymış. Ancak biraz tavsiye ve epeyce tehdit içeren malzemeleri iyice kardıktan sonra uygun bir kıvamda kavurup analiz soslu propagandalar eşliğinde masaya servis eden deneyimli stratejistler güya diplomaside ölçü, denge ve istikrar dersi veriyorlar bize.

Hikâyenin özü ve özeti şöyle: Amerika’yı mutlak ve muazzam bir şeytan olarak tasvir edip Rusya ve İran’ın Esed rejiminin bekası için işlediği yıkım ve katliamları tartışma dışı bırakmak.

(…)

YAZININ DEVAMI >>>