1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Sağlık Bakanından Ercüment Ovalı’ya Eleştiri
Sağlık Bakanından Ercüment Ovalı’ya Eleştiri

Sağlık Bakanından Ercüment Ovalı’ya Eleştiri

Twitter üzerinden “1 aydır laboratuvarda çalıştığımız bir ilacın ismini 23 Nisan’da açıklayacaktık ancak o kadar etkili duruyor ki insanların hayatını kurtarabilir” paylaşımını Yapan Prof. Dr. Ercüment Ovalı’ya Sağlık Bakanından eleştiri geldi.

17 Nisan 2020 Cuma 18:53A+A-

Bugün Bilim Kurulu toplantısından sonra açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter üzerinden “1 aydır laboratuvarda çalıştığımız bir ilacın ismini 23 Nisan’da açıklayacaktık ancak o kadar etkili duruyor ki insanların hayatını kurtarabilir. İnsanların hayatından gün çalmak istemedik. Acilen Dornaz alfa hastaların tedavisinde klinik testlere alınmalı. Kahramanlarıma teşekkür ederim” açıklaması yapan Prof. Dr. Ercüment Ovalı’yı eleştirdi.

ercument1.jpg

Sağlık Bakanı bir gazetecinin sorusu üzerine şu açıklamayı yaptı:

“Sözü edilen ilaç uluslararası bir ilaç firmasının patentli ilacı. Türkiye'de ruhsatlı bir ilaç. Akciğer sorunlu hastalara uygulanan bir ilaç. COVID-19'la ilgili bu ilacın faydalı olduğuna dair klinik çalışmaların başladığını da biliyoruz. Biz üniversite ve kurumlara çağrıda bulunduk. İlgili merkeze de 23 Mart'ta aşı ve tedavi ile ilgili herhangi bir çalışmanız varsa bunu projelendirerek bize başvurun dedik. Dünyada araştırmanın nasıl yapılacağı bellidir. Sosyal medya üzerinden insanların umudu ile oynanamaz. Biz bu topraklara aidiyet içinde olan, insanlığa faydalı çalışma yapan herkes bizim için kıymetlidir. Klinik araştırma için 23 Mart'ta bizim bu çağrımıza cevap verilebilirdi. İlaç ve aşı işi hem milli hem stratejik bir iştir, sosyal medya üzerinde yapılmaz.”

Dornaz alfa, akciğerinde sorun olan hastaların solunum yolunu rahatlatmak ve enfeksiyonlarının sıklığını/şiddetini azaltmak yoluyla akciğer fonksiyonlarını korumak amacıyla kullanılan bir ilaç. Dornaz alfa ilacı 2.872 lira olup ilaç firması ROCHE  tarafından üretilmektedir.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum