1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Sağlık Bakanı: Hastanelerde 117 Yaralı Var
Sağlık Bakanı: Hastanelerde 117 Yaralı Var

Sağlık Bakanı: Hastanelerde 117 Yaralı Var

Sağlık Bakanı Akdağ, darbe kalkışması sırasında yaralanan 117 kişinin hâlen hastanelerdeki tedavisinin sürdüğünü, bunlardan 18'inin sağlık durumunun ağır olduğunu bildirdi.

06 Ağustos 2016 Cumartesi 19:01A+A-

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, çeşitli ziyaretlerde bulunmak amacıyla geldiği Erzurum'da, 15 Temmuz'da darbe kalkışması sırasında Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Harekât Dairesi Başkanlığı’na yapılan saldırıda hayatını kaybeden özel harekât polisi Yakup Sürücü'nün Pasinler ilçesindeki babaevini ziyaret etti.

Sürücü'nün ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileyen Akdağ, basın mensuplarının görüntü almasının ardından bir süre aile ile basına kapalı görüştü.

“18’inin Durumu Ağır”

Akdağ, ziyaret sonrası, gazetecilerin kalkışma sonrası hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumunu sorması üzerine, “Şu anda hastanelerimizde 117 yaralımız var. 1 yaralımız Malatya'da, 2 yaralımız Sakarya, 114 yaralımız da Ankara ve İstanbul'da tedavi altında. Bunlardan 18'inin durumu için hâlâ ağır diyoruz. Yoksa hepsinin hayatî tehlikesi yok, Allah'a şükür. Ama yine de 18'inin durumunu ağır olarak görüyoruz.” diye konuştu.

Söz konusu yaralıların tedavisinin sürdüğünü ifade eden Akdağ, “Yaralılarımızın tedavilerine devam ediyoruz. Onlar bizim gazilerimiz.” dedi.

Bakan Akdağ daha sonra Palandöken ilçesine geçerek yine Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı’na yönelik saldırıda hayatını kaybeden özel harekât polisi Murat Ellik'in ailesini ziyaret etti.

AA

HABERE YORUM KAT