1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sağdıç ve Ilğar Hakkında Suç Duyurusu
Sağdıç ve Ilğar Hakkında Suç Duyurusu

Sağdıç ve Ilğar Hakkında Suç Duyurusu

''Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat'' davası emekli Koramiral Sağdıç ve emekli Ilğar hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

16 Kasım 2013 Cumartesi 00:35A+A-

"Kafes eylem planı", "Amirallere suikast", "Gölcük'te ele geçirilen belgeler" ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) yöneticileri hakkındaki iddialara ilişkin dosyaların birleştiği, 5'i tutuklu 87 sanığın yargılandığı "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat" davasında, duruşmada kullandıkları ifadeler nedeniyle emekli Koramiral Kadir Sağdıç ve emekli Tuğamiral Mehmet Fatih Ilğar hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar emekli Binbaşı Levent Bektaş, Ercan Kireçtepe, Erme Onat, Eren Günay ve Hüseyin Hançer, aralarında başka suçtan tutuklu emekli koramiraller Feyyaz Öğütçü ve Kadir Sağdıç'ın da bulunduğu sanıklar ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı.

Tanık anlatımları ve sanıklarla avukatlarının beyanlarının alınmasının ardından davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nden, yazım aşamasında olan Ergenekon davasının gerekçeli karanın, yazımın bitmesinin ardından mahkemeye gönderilmesine karar verdi.

Heyet, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nden, hükme bağlanan ve Yargıtay'ın bazı sanıklar açısından bozma, bazıları açısından da onama kararı verdiği Balyoz Planı davasının gerekçeli kararı ile Yargıtay ilamının istenmesine de hükmetti.

Heyet, sanıklardan Kadir Sağdıç'ın dün yapılan duruşmada, tanık Hasan Yüksek'in beyanının alınması sırasında mahkemeden izin almadan, "Hepiniz yargılanacaksınız" ve sanıklardan Mehmet Fatih Ilğar'ın da aynı duruşmada, "Emniyette bu soruşturmalar için şebeke kuruldu mu?" şeklinde ifadeler kullandıklarının duyulduğunu belirterek, sesli ve görüntülü duruşma kayıtlarının, gereğinin yapılması için Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilmesine karar verdi.

Sanıklara isnat edilen suçların mahiyeti, yasada gösterilen cezaların olası sınırları, kuvvetli suç şüphesi varlığının devam etmesi, tüm delillerin toplanmamış olması, tutuklulukta geçen makul süreyi aşan bir durumun bulunmaması ve koruma tedbirlerinin yetersiz kalacağını göz önüne alan mahkemeye heyeti, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamını kararlaştırdı. 

Sanık ve sanık avukatlarının bilirkişi incelemesi yapılması yönündeki taleplerini reddeden heyet, duruşmayı 28-29 Ocak 2014  tarihlerine erteledi.

 

HABERE YORUM KAT