1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sadece PKK’yı Değil, MHP’yi de Kınayamıyor!
Sadece PKK’yı Değil, MHP’yi de Kınayamıyor!

Sadece PKK’yı Değil, MHP’yi de Kınayamıyor!

Selahattin Demirtaş ülkücü gruplarca organize edilen eylemlerde HDP binalarına yapılan saldırıları bile AK Parti’ye mal etti!

09 Eylül 2015 Çarşamba 13:09A+A-

HAKSÖZ-HABER

Dağlıca ve Iğdır’da PKK’nın kanlı eylemleri sonrasında sokaklara taşan öfke beraberinde ırkçı-milliyetçi taşkınlığı da beraberinde getirdi. Genelde MHP ve Ülkü Ocaklarınca organize edildiği bilinen bu eylemler esnasında HDP binaları ile beraber, Kürtlere ait mekanlar, Kürt illerine giden otobüsler ve hatta sadece Kürt olduğu için bazı vatandaşların da hedef alındığı acı ve utanç tabloları yaşanmakta. 

Tüm bu hukuksuzluk ve çirkinlik aklı başında herkesi rahatsız ederken, HDP çevresi hala olan biteni sömürme ve oya tahvil çabasında.

Bugün Diyarbakır’da yaptığı basın toplantısında Selahattin Demirtaş sokaklara yansıyan bu ırkçı güruhların eylemlerinden ötürü MHP ve ülkücülere yönelik gayet dikkatli bir dil kullanırken, tüm bu olan bitenin faturasını her zaman yaptığı gibi yine AK Parti’ye kesti. Bu eylemlerin AKP ve MİT tarafından organize edildiğini, hatta organizatörlerin isim isim bilindiğini iddia eden Demirtaş’ın ülkücüler için kullandığı özenli dil ise dikkat çekti.

7 Haziran sonrası muhtemel hükümet ortağı olarak kendisini konumlayan Demirtaş’ın MHP’yi koalisyon ortağı olarak benimsediği biliniyordu. Nitekim HDP, CHP’nin organizasyonuyla kurulacak MHP’li hükümete içeriden ya da dışarıda destek vermeye hazırdı. Bilahare MHP’nin sert tavrıyla plan bozuldu. Bu duruma rağmen Demirtaş ve HDP’lilerin hala AKP’ye nazaran MHP’ye daha sıcak baktıkları görülmekte. Selahattin Demirtaş’ın basın toplantısındaki sözleri de bu durumu yansıtmakta. 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum