1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sadakataşı, Lübnan'da Yardım Dağıttı
Sadakataşı, Lübnanda Yardım Dağıttı

Sadakataşı, Lübnan'da Yardım Dağıttı

Sadakataşı Derneği, Lübnan'daki kamplarda Suriyeli mültecilere ekmek ve battaniye dağıttı.

16 Ocak 2013 Çarşamba 15:34A+A-

'Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye' kampanyası Türkiye'nin duyarlı tüm kesimlerini Suriye'ye insani yardım için birleştirdi.

Türkiyeli yardım kuruluşları, STK'lar, medya kuruluşları ve kanaat önderlerinin ortak imza verdiği kampanya kapsamında hazırlanan yardımlar bölgeye ulaştırılmaya devam ediliyor.

Lübnan'da gerçekleştirilen dağıtımlara bizzat eşlik eden Sadakataşı Başkanı Kemal Özdal ve beraberindeki heyet toplam 2.000 adet kışlık battaniye ile 10 bin adet ekmek dağıtımları gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz hafta Lübnan'a giden yardım heyeti, soğuk kış şartlarının ve yoğun kar yağışının yaşandığı bölgede yardım çalışmalarını gerçekleştirdi. Lübnan'ın Beyrut ilinde bulunan Suriye mülteci kamplarında yardımlar dağıtıldı. Suriye'deki Filistin mülteci kamplarında kalan ve katliamlar nedeniyle Suriye'yi terk ederek Lübnan'a sığınan Filistin'lilerin kaldığı Burjel Barojna mülteci kampı, Bekaa bölgesindeki Suriye mülteci kampları ve güney Lübnan'daki Kıtır Maya mülteci kamplarında gerçekleştirilen dağıtımlarda toplam 2.000 Adet kışlık battaniye ile 10 Bin adet ekmek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Savaşın başından beri Suriye'de insani yardım çalışmalarını sürdüren Sadakataşı derneği, Lübnan, Ürdün ve Türkiye'ye sığınan Suriyeli mültecilere de yardım dağıtımlarına devam ediyor. Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye kampanyası kapsamında bu kez Lübnan'daki Suriye mülteci kamplarında yardım dağıtımları gerçekleştiren Sadakataşı derneği battaniye ve ekmek yardımlarını Suriyeli mültecilere ulaştırdı. Dağıtımların ardından 14 Ocak Pazartesi günü yurda dönen dernek başkanı Kemal Özdal ve beraberindeki heyet yaşananları değerlendirdi.

Özdal; "Özellikle soğuk kış günlerinde Suriyeli kardeşlerimiz açlık, soğuk ve salgın hastalıklarla karşı karşıya, çocuklar soğuktan geceleri üşümekten uyku uyuyamıyor, açlık tehlikesi ciddi anlamda kardeşlerimizi tehdit ediyor. Çocukların üzerlerine örtecekleri battaniyeler sadece 15 lira, ama onların hayatındaki değişiklik, geceleri uykularındaki sıcaklık tarif edilemez." diye konuştu. "Derneğimiz Suriye içinde ve kamplarda başından beri aktif olarak yer alıyor. Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye Kampanyası ile Türkiye halkı kardeş Suriye halkıyla tarihi bir dayanışma sergiliyor. Bütün halkımızı bu duyarlılığa davet ediyoruz. Kardeşlerimiz için gönderecek bir ekmeğimiz, bir de battaniyemiz mutlaka olmalı" dedi.

kemal-ozdal_sadakatasi-yardim01.jpg

kemal-ozdal_sadakatasi-yardim03.jpg

kemal-ozdal_sadakatasi-yardim05.jpg

sadakatasi-yardim02.jpg

HABERE YORUM KAT