1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. “Sabah 7 Hareketi”nden Ceza Alan Kız Öğrencilere Destek
“Sabah 7 Hareketi”nden Ceza Alan Kız Öğrencilere Destek

“Sabah 7 Hareketi”nden Ceza Alan Kız Öğrencilere Destek

Mısır'ın Şarkiyye ve Beni Suveyf illerinde "Sabah 7 Hareketi"ne mensup çok sayıda kişi, 14 kız öğrenciye 11'er yıl hapis cezası verilmesi kararını protesto etti.

04 Aralık 2013 Çarşamba 11:31A+A-

Askeri darbeyle görevinden alınan Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi destekçilerinden oluşan ve her sabah 07:00'de yaptıkları gösterilerle tanınan "Sabah 7 Hareketi" mensupları, Şarkiye ilinin İbrahimiye kentinde toplanarak tutuklanan öğrencilerin serbest bırakılmasını talep etti.

"Askeri yönetim düşsün" , "İçişleri Bakanlığı zorbadır" şeklinde polis, ordu ve yönetim karşıtı sloganlar atan göstericiler, Mursi'nin ordu tarafından görevden alınmasının ardından ülkede işlenen katliamların sorumlularının yargılanması çağrısında bulundu.

Bilbis kentinin Enşas er-Raml kırsalında bir araya gelen "Sabah 7 Hareketi" destekçisi öğrenciler de "meşruiyetin tekrar sağlanması"nı talep ederek, "Biz öğrencilerin bir sözü var. Mursi dönsün evimize dönelim" şeklinde sloganlar attı.

Beni Suveyf ilinde ise darbe karşıtı göstericiler, geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur tarafından onaylanan "tartışmalı" gösteri yasasını ve "Sabah 7 Hareketi"ne mensup 14 kız öğrencinin tutuklanmasını protesto etti. Ellerinde Mursi'nin fotoğraflarının bulunduğu posterler taşıyan göstericiler, askeri yönetimin düşmesini ve tutuklu öğrencilerin serbest bırakılmasını istedi.

Mısır'ın İskenderiye kentinde, her sabah saat 07.00'de yaptıkları eylemlerle darbeyi protesto eden ve 31 Ekim'de gözaltına alınan "Sabah 7 Hareketi" üyesi kız öğrencilerden 14'ü, çıkarıldıkları mahkemece, ''terör, izinsiz gösteri yapmak ve kargaşa çıkarmak, yasadışı örgütlere üye olmak ve örgüt propagandası yapmak'' suçlamasıyla, 11'er yıl 1'er ay hapis cezasına çarptırılmış, yaşları 18'den küçük 7 kız öğrencinin ise ıslah evine gönderilmesi kararlaştırılmıştı. (AA)

 

HABERE YORUM KAT