1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Saadet Ne Diyor? Esed'in Zulmü Görmezden mi Gelinmeliydi?
Saadet Ne Diyor? Esed'in Zulmü Görmezden mi Gelinmeliydi?

Saadet Ne Diyor? Esed'in Zulmü Görmezden mi Gelinmeliydi?

​​​​​​​SP’de lider değişti ama Esed-İran yanlısı tutum değişmedi!

11 Şubat 2018 Pazar 23:21A+A-

HAKSÖZ HABER

Kimi konularda selefi Mustafa Kamalak’a nazaran daha ölçülü ve hassas davranmasına rağmen Temel Karamollaoğlu da Suriye meselesine çarpık bakma politikasını sürdürüyor.

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu parti kongresi için bulunduğu Adıyaman’da yaptığı konuşmada  şunları söylemiş:

Suriye hadiseleri başlarken orada Rusya'nın olduğunun farkında değildik. Suriye hadiseleri başlarken Suriye'de İran'ın da olabileceği dikkate almamıştık. Suriye hadiseleri başlarken sadece ve sadece o zamanki Amerika'nın başkanının artık Esad yürüyen bir cesettir demesiyle gaza geldik ve Suriye'yi bugünkü hale getiren dış politikayı tatbikata koyduk. Bugün başımıza gelen sıkıntı o zaman yapılan yanlışlıklardan geldi, bunu unutmayalım. Gerçekleri görmezsek problemleri çözemeyiz. Biz gerçekçi olmak mecburiyetindeyiz.”

Hakikati Bir Kez Daha Hatırlatalım

1-) Suriye halkı ne ABD’nin ne de Türkiye’nin direktifi ya da tavsiyesiyle ayağa kalkmadı, dolayısıyla halkın kıyamını Türkiye’ye fatura etmek haksız bir tutumdur.

2-) Suriye halkı ayağa kalktıktan ve rejimin zulmüne maruz kaldıktan sonra Türkiye’nin halka destek vermek ve katliamcı rejime tavır almak dışında yapabileceği ne vardı?

3-) “Rusya ve İran rejimi destekliyordu, dolayısıyla bunlara rağmen rejim değişikliği olabileceğini düşünmek hataydı” diyorsanız, öyleyse örneğin İsrail karşısında Filistin halkının direnişini de desteklemeyin çünkü İsrail’in arkasında ABD var, Batı var, Rusya var… 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum