1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUUDİ ARABİSTAN

  4. S. Arabistan Türkiye'den Katillerin Bulunmasını İstedi
S. Arabistan Türkiye'den Katillerin Bulunmasını İstedi

S. Arabistan Türkiye'den Katillerin Bulunmasını İstedi

Suudi Arabistan, Kobani eylemleri sırasında göstericiler tarafından öldürülen Fehd İbrahim El Duveyric'in katillerinin bir an önce bulunmasını istedi.

13 Ekim 2014 Pazartesi 01:40A+A-

Suudi Arabistan'ın Ankara büyükelçisi Adil Midrad, Türkiye makamlarından iki gün önce Kobani bahanesiyle Mardin'de terör estiren PKK’lı vandalların sakallı oldukları için katlettikleri Suudi Arabistan vatandaşı Fehd İbrahim El Duveyric'in katillerini bir an önce yakalamasını istedi.

Büyükelçi Midrad, El Arabiyye'ye yaptığı açıklamalarda, 'Türk makamlarından katillerin bir an önce yakalanmasını ve Adalete teslim edilmesini resmi bir şekilde istedik.Bu haberi aldığımızdan bu yana failleri yakalamak amacıyla Türk makamlarıyla işbirliği yaparak elimizden geleni yapıyoruz' ifadesini kullandı.

Türkiye'deki Suudi vatandaşlarına şiddet eylemlerinin bulunduğu bölgelerden uzak kalma uyarısında bulunan Midrad, 'Vatandaşlarımızdan herhangi birine –Allah eylemesin- kötü bir şey olursa lütfen bizim Ankara büyükelçiliğimize ya da İstanbul Konsolosluğumuza hemen ulaşsın ki çabuk müdahale edip gerekli yardımı verelim' dedi.

kiziltepe-de-pkklilar-tarafindan-oldurulen-suriye-suudi-uyruklu-sakalli-muslumanlar0.jpg

HABERE YORUM KAT