1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rusya’nın İdlib’teki Katliamları Dünyanın Birçok Yerinde Protesto Edildi 
Rusya’nın İdlib’teki Katliamları Dünyanın Birçok Yerinde Protesto Edildi 

Rusya’nın İdlib’teki Katliamları Dünyanın Birçok Yerinde Protesto Edildi 

Katil Esed rejimi ve Rusya’nın İdlib’e yönelik saldırıları Türkiye, Almanya, İngiltere, Fransa ve Kanada olmak üzere dünyanın birçok yerinde protesto edildi. 

30 Aralık 2019 Pazartesi 20:52A+A-

Yahya Fırat/ Haksöz-Haber 

Orient News’in haberine göre, dünyanın birçok yerinde Rus konsoloslukları önünde toplanan Müslümanlar ve insan hakları savunucuları, Esed rejimi ve Rusya’nın İdlib’teki katliamlarını protesto etti.  

Ellerinde Rusya ve Esed rejimi tarafından katledilen çocukların resimleri olan göstericiler, “Putin bir katildir” sloganları attı.  

alm.jpg

Almanya’nın başkenti Berlin’deki Rus konsolosluğu önünde toplanan kalabalık bir grup, Suriye’deki Rus işgalin sonlanması çağrısını yaptı. Almanya’nın Gothenburg, Frankfurt, Hamburg ve Bonn kentlerinde de protestolar yapıldı. 

ing.jpg

Birleşik Krallık’ın Londra ve Manchester kentlerinde yapılan eylemlere İngiliz aktivistler de destek verdi. Aktivistler, Suriye’deki devrime destek verdiklerini ve İdlib halkıyla dayanışma içinde olduklarını belirtti. 

fransa-001.jpg

Fransa’da da başta başkent Paris olmak üzere Marsilya, Nancy ve Lyon’da İdlib halkıyla dayanışma eylemleri yapıldı.  

kanada.jpg

Kanada da ise başkent Toronto ve Ottawa’da toplanan bir grup, Rusya’yı protesto etti. Göstericiler, öldürülen çocukların resimlerini göstererek “Çocuklar Putin ve Esed’in bombalarıyla katlediliyor” açıklamasını yaptı.  

filistin-004.jpg

İdlib halkıyla dayanışma eylemleri Filistin, Yunanistan, İsveç, Hollanda, İspanya, ABD ve Avusturalya’da da yapıldı. 

ispanya.jpg

istanbul-001.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum