1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Rusya'nın Yaptığı Kara Mizah Örneğidir"
"Rusya'nın Yaptığı Kara Mizah Örneğidir"

"Rusya'nın Yaptığı Kara Mizah Örneğidir"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Rusya'nın başkalarına “insan hakları” dersi vermeye çalışmasının kara mizah örneği olduğunu söyledi.

31 Aralık 2015 Perşembe 12:59A+A-

Bilgiç, Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye'nin PKK’ya karşı yürüttüğü operasyonlarla ilgili açıklaması hakkındaki soruyu yanıtladı.

Bilgiç, yazılı cevapta şu ifadeleri kullandı:

“Demokrasi, hukuk devleti ve insan hakları konusundaki sicili herkesçe gayet iyi bilinen, uluslararası hukuku açıkça ihlal ederek Ukrayna ve Gürcistan gibi komşu ülkelerde doğrudan ve hibrit savaş yoluyla yaptıkları bütün dünyada infial uyandıran, Suriye'de eli kanlı diktatörün insanlığa karşı işlediği vahim suçlara her türlü siyasi ve askeri desteği sağlayan ve son olarak yüzlerce sivilin ölümüne yol açan bombardımanları bilfiil gerçekleştiren bir ülkenin başkalarına insan hakkı dersi vermeye kalkışması sadece bir kara mizah örneğidir.”.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moskova'nın Türkiye'nin güneydoğusundaki durumdan endişelendiği ve Ankara'yı Kürt sorununu sadece siyasî yöntemlerle çözmeye çağırdığı yönünde açıklama yapmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT