1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Rusya'nın Vurduğu Hedeflerden %96'sından Fazlası Sivil"
"Rusya'nın Vurduğu Hedeflerden %96'sından Fazlası Sivil"

"Rusya'nın Vurduğu Hedeflerden %96'sından Fazlası Sivil"

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR) Başkanı Fadıl Abdulgani, Suriye'de uluslararası hukuka aykırı şekilde yerleşim birimlerini hedef alarak sivilleri katleden Rusya'nın “savaş suçu” işlediğini belirtti.

10 Ekim 2015 Cumartesi 14:22A+A-

Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarına ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan SNHR Başkanı Abdulgani: "Eğer Suriye'de savaş suçları dosyası açılacak ve özel mahkemeler kurulacak olursa Rusya, rejime silah yardımında bulunmak ve siyasî destek sağlamak gibi işlediği çeşitli suçlar nedeniyle yargılanabilir." dedi.

Rusya'nın Suriye'ye müdahalesi için "Sürprizdi." diyen, Abdulgani: "Suriye rejimi, Tahran ve Moskova arasında üst düzeyde bir koordinasyon olduğu görünüyor. Ancak Suriye rejiminden sadece en üstteki isimlerin konudan bilgisi vardı." şeklinde konuştu.

Abdulgani şunları söyledi:

"Rusya'nın bu müdahalesi Suriye rejiminin talebi üzerine gerçekleştiriliyor, dolayısıyla işgal olarak adlandırılamaz. Ancak buradaki en önemli nokta sivillere karşı savaş suçu işlenmesi. Rusya'nın vurduğu hedeflerden yüzde 96'sından fazlası sivil. Ayrıca Hama kırsalındaki Latamine'de IŞİD tarafından kuşatma altında tutulan muhalifler hedef alınıyor. Bu da IŞİD'e destek vermek ve halkına karşı suç işleyen rejimin yanında durmakanlamına geliyor.".

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT