1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rusya’nın Suriye’ye Yerleşmesini Putin de Onayladı!
Rusya’nın Suriye’ye Yerleşmesini Putin de Onayladı!

Rusya’nın Suriye’ye Yerleşmesini Putin de Onayladı!

Rusya’ya ait hava güçlerinin Suriye’nin Lazkiye kentindeki Hmeymim Üssü’ne süresiz olarak yerleştirilmesini öngören anlaşma Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından onaylandı.

14 Ekim 2016 Cuma 17:34A+A-

Sputnik’in Kremlin’den yapılan açıklamaya dayandırdığı haberine göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’ya ait hava güçlerinin Suriye’nin Lazkiye kentinde bulunan Hmeymim Üssü’nde süresiz olarak konuşlandırılmasına izin veren anlaşmayı imzaladı.

Anlaşma, üsteki askerî personel ve ailelerine diplomatik dokunulmazlık tanınması ve Rusya askerlerine Suriye’ye girerken sınır kontrolünden geçmeme hakkı da sağladı.

Bunların yanı sıra anlaşmaya göre, Rusya, Hmeymim’i kullanması karşılığında Suriye’ye kira ödemeyecek.

Beşşar Esed rejimi ile Ağustos 2015’te imzalanan anlaşma, Rusya Parlamentosu’nun alt kanadı Duma’da 7 Ekim'de, üst kanadı Federasyon Konseyi’ndeyse 12 Ekim’de onaylanmıştı.

Hmeymim Üssü, Esed rejiminden gelen talep doğrultusunda Suriye’de hava operasyonu düzenleyen Rusya’ya ait hava güçleri tarafından Eylül 2015’ten bu yana kullanılıyor.

Söz konusu anlaşmanın nihai olarak onaylanması da bu operasyonların birinci yılının tamamlamasından hemen sonrasına denk geldi.

HABERE YORUM KAT