1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Rusya'nın Suriye'deki Varlığında Neredeyse Hiç Değişiklik Yok"
"Rusya'nın Suriye'deki Varlığında Neredeyse Hiç Değişiklik Yok"

"Rusya'nın Suriye'deki Varlığında Neredeyse Hiç Değişiklik Yok"

ABD öncülüğündeki “IŞİD karşıtı” uluslararası koalisyonun sözcüsü Albay Steve Warren, Rusya'nın Suriye'deki askerî varlığında neredeyse, hiç değişiklik bulunmadığını bildirdi.

18 Mayıs 2016 Çarşamba 21:47A+A-

“IŞİD karşıtı” adı altındaki uluslararası koalisyonun sözcüsü Albay Steve Warren, Bağdat’tan katıldığı video konferans yoluyla Pentagon’daki gazetecileri operasyonlara ilişkin bilgilendirdi.

“Hâlâ Hava ve Kara Güçleri Var”

Warren, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye'deki askerî varlığın bir kısmını çekeceklerine dair mart ayında yaptığı açıklamasından bu yana, bu ülkedeki Rusya askerî kapasitesinde önemli bir değişim görmediklerini belirtti.

Warren, “Rusya’nın askerî kabiliyeti büyük oranda aynı, hattâ neredeyse hiç değişmedi. Hâlâ hava güçleri, kara güçleri, topçuları var.” ifadesini kullandı.

Rusya'nın Tedmur (Palmira) kentinde bir operasyon üssü kurduğunu anlatan Warren, bunun kısa ya da uzun vadeli olup olmayacağına ilişkin bir tahminde bulunmanın erken olacağını kaydetti.

“IŞİD Toprak Kaybetti”

Warren, ayrıca IŞİD'in kontrol ettiği alanın daraldığını söyleyerek “Tahminlerimize göre IŞİD, Irak'ta kontrol ettiği bölgenin yüzde 45'inde kontrolü kaybetti. Bu yaklaşık 25 bin kilometrekarelik alana karşılık geliyor.” dedi.

Suriye'deki duruma da değinen Warren, örgütün bu ülkede de alan kaybettiğini vurgulayarak, “IŞİD, Suriye'de ise elde ettiği alanın yüzde 20'sini, yani 9 bin kilometrekareyi yitirdi. IŞİD, toplamda Irak ve Suriye'de yerleşimin bulunduğu bölgelerin yüzde 30-35'lik kısmını artık kontrol edemiyor.” diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT