1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Rusya’nın savaş suçlarını aklamaya çalışan Aydınlık!
Rusya’nın savaş suçlarını aklamaya çalışan Aydınlık!

Rusya’nın savaş suçlarını aklamaya çalışan Aydınlık!

Rus sempatizanı ve propagandisti Aydınlık gazetesi Rusya’nın Ukrayna’da işlediği savaş suçlarını aklamaya çalışıyor.

11 Mart 2022 Cuma 16:10A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriye’deki savaşta Rusya ve Esed’in safında yer alıp propaganda ve yalan haberleri ile Suriyeli muhaliflere yönelik karalama çalışmalarında bulunan, insanlık namına değerlerini ideolojisine angaje eden Aydınlık gazetesi utanç duyulası haberleriyle şaşırtmıyor.

Rusya’nın, Ukrayna’nın Mariupol kentindeki çocuk ve doğum hastanesini vurmasının ardından yaralıların olduğu görüntüler dünya basınına yansıdı. Bütün kanıtlara rağmen Rusya ‘Hastaneyi vurmadığını, vursa bile oranın boş olduğunu’ iddia etti.

Rusya’nın ‘yalan ve propaganda olduğunu iddia ettiği çocuk ve doğum hastanesinin vurulma görüntülerine’ ilişkin, adeta insanlarla alay edercesine yayın yapan medya kuruluşları çanak tutmakla meşguller.

Rusya’nın Türkiye’deki uydu medyasından Aydınlık gazetesi, “Mizansen patlamalar düzenlendi” başlığıyla okuyucularına ‘böyle bir saldırı gerçekleştirilmedi’ dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov konuyla ilgili yaptığı açıklamaya yer veren Aydınlık gazetesi, “Öncelikle belirtmek isterim ki Rusya Savunma Bakanlığı, dün kentteki sivillerin güvenli tahliyesi için ‘sessizlik rejimi' ilan etmişti. Rus Hava Kuvvetleri kesinlikle Mariupol bölgesinde karadaki hedefleri vurmaya yönelik herhangi bir görev yerine getirmedi. Kiev'deki aşırı milliyetçi rejimin temsilcileri tarafından yapılan açıklamaların, hastane ile ilgili fotoğrafların analizi, gerçekleştirildiği iddia edilen hava saldırısının, Batılı kitleler arasında Rus karşıtlığı duyguları beslemeye yönelik tamamen planlanmış bir provokasyon olduğuna hiç şüphe bırakmıyor” diye yazdı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum