1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Rusya’nın işgal ve zulüm politikaları her yerde!
Rusya’nın işgal ve zulüm politikaları her yerde!

Rusya’nın işgal ve zulüm politikaları her yerde!

İşgal altındaki Kırım’da Müslümanlara yönelik polis şiddeti artıyor!

23 Aralık 2021 Perşembe 17:27A+A-

HAKSÖZ HABER

Rusya işgali altındaki Kırım’da işgalci güçler, 17 Aralık 2021 tarihinde sabah erken saatlerde Eski Kırım kentinde yaşayan Kırım Müslümanlarından Nariman Ametov’un evine baskın düzenledi. Polis işkencesinde yaşadıklarını anlatırken bile titreyen Ametov fiziksel ve psikolojik işkencenin ardından kamuoyu baskısı sebebiyle serbest bırakıldı.

Ukrayna’ya bağlı olan Kırım Özerk Cumhuriyeti şuan Rusya’nın fiili işgali altında. Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesinden sonra Ukrayna’nın ana kısmında faaliyete başlayan Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Akyar (Sivastopol) Savcılığı, Kırım Tatarı Nariman Ametov’un evine yapılan baskın, Kırım Tatarının yasa dışı alıkonulması ve işkence uygulanması ile ilgili yargı süreci başlatıldığını duyurdu. Savcılıktan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

17 Aralık 2021, Cuma günü, Kırım Savcılığı görevlileri, işgal altındaki yarımadanın bir sakininin yasa dışı olarak alıkonulması (Ukrayna Ceza Kanununun 146. maddesinin 2. fıkrası) ve konut dokunulmazlığı ihlali (Ukrayna Ceza Kanununun 162. maddesinin 2. fıkrası) çerçevesinde yargı süreçleri başlatmıştı.

Sembolik değere sahip olan bu soruşturmanın Rusya işgali sebebiyle bir yaptırım ortaya çıkartması mümkün değil. Rusya, Kafkaslar’dan Suriye’ye geniş bir coğrafyada Müslümanları hedef alıyor. Ancak bir şekilde işgalci kimliğini örtbas eden Rusya işbirlikçileri sayesinde kendisini görünmez kılabiliyor.

Rusya’nın Müslümanlara karşı işlediği etnik, dini ve kültürel soykırımın gerçek anlamda hesabının sorulması için Müslümanların bu konuda birlikte söylem oluşturması gerekiyor. Ancak Rusya’nın işlediği suçlar Müslüman kamuoyunda yeteri kadar gündem bile olmuyor!

 

HABERE YORUM KAT