1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Rusya, Nazgül Kenzhetay’ı neden tutukladı?
Rusya, Nazgül Kenzhetay’ı neden tutukladı?

Rusya, Nazgül Kenzhetay’ı neden tutukladı?

Rusya’daki Müslüman azınlıklar hakkında çalışmalar yapan Nazgül Kenzhetay Rusya tarafından tutuklandı!

21 Aralık 2021 Salı 16:26A+A-

HAKSÖZ HABER

Nazgül Kenzhetay, Türkiye kamuoyunda Rusya’daki azınlık halklar hakkında yaptığı çalışmalarla tanınıyor. Rusya’nın baskıcı politikalarını eleştiren Kenzhetay aynı zamanda Doğu Türkistan’da yaşananlar hakkında da araştırmalar yürütüyor.

16 Aralık tarihinde tutuklanan Nazgül Kenzhetay casuslukla suçlanıyor. Serbest gazetecilik faaliyetleri sebebiyle böyle bir yaptırıma maruz kalması ihtimali oldukça yüksek olan Kenzhetay, Rusya’da Türk azınlıklara yönelik kültürel faaliyetlerde de bulunuyordu.

Daha önce muhalif gazetecilere yönelik suikast iddialarıyla gündeme gelen Putin yönetiminin gazeteciler arasının çok iyi olduğu söylenemez. Nazgül Kenzhetay ile birlikte Hakasya Cumhuriyeti’ne giden Emin Karaçak da aynı şekilde gözaltına alındı.

fhikjfzxiamhoa6.jpg

Rusya Federasyonu’na bağlı olan özerk yönetimlerden Hakasya’nın bu gazetecileri gözaltına alırken Rusya’nın isteğiyle hareket ettiği konusunda neredeyse şüphe yok!

Rusya’nın insanlık dışı kültürel ve siyasi adımlarını haberleştiren gazetecilerin acilen serbest bırakılması gerekiyor. Türkiye’nin Nazgül Kenzhetay ve Emin Karaçak için diplomatik adımlar atıp atmadığı ise henüz bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum