1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rusya'nın Humus Katliamı: 48 Kişi Katledildi!
Rusya'nın Humus Katliamı: 48 Kişi Katledildi!

Rusya'nın Humus Katliamı: 48 Kişi Katledildi!

Suriye’nin Humus kırsalında hava saldırıları esnasında 48 kişinin bulunduğu evin sığınağı isabet aldı. Al Jazeera’ye bilgi veren Suriyeli kaynaklar, aynı aileden 48 kişinin öldüğü evi Rusya’ya ait uçakların vurduğunu söyledi.

18 Ekim 2015 Pazar 22:38A+A-

Moskova hükûmeti, Humus ve çevresinin yanı sıra ülkenin çeşitli bölgelerinde hava saldırılarını sürdürüyor.

Cumartesi günü yapılan resmî açıklamada Rusya ordusu, son 24 saatte hava kuvvetlerinin 36 sorti yaptığını ve IŞİD’e ait 49 hedefi vurduğunu iddia etti. Vurulan hedeflerin Hama, İdlib, Lazkiye, Şam ve Halep bölgelerinde olduğu söylendi.

Cumartesi günkü Rusya’nın bombardımanları sonrası Halep’e doğru ilerleyen Esed güçleri, burada konuşlanan direnişçilerin sert savunmasıyla karşılaştı.

Rusya’nın 30 Eylül’de hava saldırılarına başlamasından bu yana, Esed güçleri de karadan direnişçilere yönelik saldırılarını sürdürüyor.

Cumartesi günkü saldırıda Esed güçleri Halep, Hama, Humus ve Lazkiye’de Nusra Cephesi ve diğer direnişçilerin kontrolündeki bölgelere doğru ilerledi.

Suriye’nin savaş öncesi ekonomisinin can damarı olan Halep şehrinin kontrolü, 2012 ortalarından bu yana Esed güçleri ve direnişçiler arasında paylaşılıyor. Esed güçleri şehrin batısında, IŞİD ise doğusunda yer alıyor.

Kaynak: Reuters, Al Jazeera

HABERE YORUM KAT