1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rusya'dan Suriye'de Kısmi Ateşkese Saatler Kala Saldırı
Rusya'dan Suriye'de Kısmi Ateşkese Saatler Kala Saldırı

Rusya'dan Suriye'de Kısmi Ateşkese Saatler Kala Saldırı

Rus savaş uçakları Suriye'de kısmi ateşkes anlaşmasına saatler kala Halep ve Humus'ta muhalif bölgelere misket bombasıyla saldırdı.

27 Şubat 2016 Cumartesi 01:01A+A-

Rus savaş uçaklarının Suriye'de kısmi ateşkes anlaşmasının uygulanmasına saatler kala Halep ve Humus'ta muhaliflerin kontrolündeki ilçe ve beldelere ''misket bombasıyla'' yoğun bir şekilde saldırdığı bildirildi.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, ateşkesin başlamasına saatler kala Rus savaş uçakları Halep'in kuzeyinde muhaliflerin denetimindeki Hayyan ve Hreytan beldesi, Anadan ilçesi, Kafr Hamra bölgesi ile Deyret İzza köyüne misket bombasıyla saldırdı.

Yerel kaynaklar, Rus jetlerinin, başkent Şam'ın Arbin beldesi ile Humus'un Telbise ilçesinde sivil yerleşim yerlerini de yoğun bir şekilde bombaladığını dile getirdi.

ABD ve Rusya önceki gün yaptıkları ortak açıklamada, "çatışmaların durdurulmasının 27 Şubat 2016 tarihinde 00.00’dan itibaren başlaması" konusunda anlaştıklarını duyurmuştu. Uluslararası camia, ateşkes sağlanmasının Rusya'nın hava saldırılarını durdurmasına bağlı olduğunu belirtiyor. 

AA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT