1. HABERLER

  2. HABER

  3. Rusya’dan ABD’ye Yaptırım Misillemesi
Rusya’dan ABD’ye Yaptırım Misillemesi

Rusya’dan ABD’ye Yaptırım Misillemesi

Rusya, ABD'nin bazı Ruslara yönelik yaptırımları üzerine dokuz ABD vatandaşının ülkeye girişini yasakladı ve mal varlıklarını dondurdu.)

21 Mart 2014 Cuma 14:20A+A-

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Rusya’ya yönelik yaptırım kararına misilleme olarak 9 ABD vatandaşının Rusya’ya girişine yasak getirdi ve mal varlıklarını da dondurma kararı aldı. Kırım’ın Rusya’ya bağlanmasına tepki gösteren Washington ve Brüksel, Rus yetkililerle ilgili seyahat yasağı getirmiş ve mal varlığını dondurmuştu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Kırım referandumunu destekledikleri için bir kısım milletvekilleri ve Rusya vatandaşlarına yönelik ABD’nin 17 Mart’ta aldığı yaptırım kararına cevaben, Rusya Dışişleri Bakanlığı da karşılıklılık esasına göre aynı sayıda Amerikalı yetkiliye yaptırım uygulayacağını belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı açıklamasında yaptırımların çift taraflı olumsuz etkisi olduğu, bumerang etkisi yapacağı uyarısında bulundu ve kendilerine yönelik her türlü düşmanca tavra aynı şekilde karşılık verileceği vurgulandı.

RUSYA’NIN YAPTIRIM UYGULADIĞI 9 İSİM ŞU ŞEKİLDE:

Carolin Atkinson –Ulusal güvenlik konularında ABD Başkan Yardımcısı Vekili
Daniel Preffier – ABD Başkan Danışmanı
Benjamin Rode - ABD Başkan Danışmanı
Harry Reed- ABD Kongre üyesi, Senatoda çoğunluk grubu lideri
John Boehner – ABD Kongresi Temsilciler Meclisi Başkanı
Robert Menendez –Dış İlişkiler Senato Komisyonu Başkanı
Mary Landrieu – Senatör
John McCain -Senatör
Daniel Couts –Senatör

ABD LİSTEYİ GENİŞLETTİ

Beyaz Saray da buna karşılık olarak yaptırım uygulanan Rus yetkililerin sayısını artırdı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakın isimlerden danışmanı Vladislav Surkov, Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, Başbakan Yardımcısı Dmitri Rogozin ve diğer yetkililer yer alıyordu. Genişletilen ikinci listeye ise Kremlin İdari Başkanı Sergey İvanov, Rusya askeri istihbarat servisi GRU Başkanı İgor Sergun, Rusya Trenyolu RZD Başkanı Vladimir Yakunin ve bazı milletvekilleri de dahil edildi.

(Dünya Bülteni)

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT