1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Rusya’da savaş karşıtları meydanları boş bırakmıyor!
Rusya’da savaş karşıtları meydanları boş bırakmıyor!

Rusya’da savaş karşıtları meydanları boş bırakmıyor!

Rusya'da Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kararıyla Ukrayna'nın işgal edilmesinin ardından gerçekleştirilen protestolar yayılıyor.

25 Şubat 2022 Cuma 13:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Euronews’in aktardığına göre ülke genelinde 54 şehirde yapılan gösterilerde 2 bine yakın kişi gözaltına alındı. Rusya’nın Ukrayna’ya işgaline karşı Rus toplumunun tepkisi Putin’in attığı adımların sorgulanması açısından oldukça değerli.

58335.jpg

AB ve ABD vaatlerine rağmen hiçbir şey yapmazken Rusya’da binlerce kişi geceden beri protesto gösterileri düzenliyor. Putin rejiminin gözaltı ve işkence ile karşılık verme riskine karşı insani duruş ortaya koyanlar savaş karşıtı pankartlar açtı ve sloganlar attı. Gösterilerde Devlet Başkanı Putin aleyhine de slogan atıldı.

Ülkenin önde gelen insan hakları savunucusu Lev Ponomavyov tarafından başlatılan imza kampanyasına imza atanların sayısı kısa sürede 330 bine çıktı.

Saldırıyı kınayan 250’den fazla gazeteci, imza atarak Putin’e gönderdikleri mektupta tepkilerini ortaya koydular.

Rusya’da muhalefet bastırılmış durumda. Muhalefet sesini duyurabileceği medya araçlarından mahrum. Muhalif siyasetçilere suikast girişimlerinin dahi konuşulduğu bir vasatta Rusya’da halkın işgali kınamak için sokaklara çıkması önemli bir gelişme!

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum