1. HABERLER

  2. HABER

  3. Rusya’da Otobüse Canlı Bomba Saldırısı
Rusya’da Otobüse Canlı Bomba Saldırısı

Rusya’da Otobüse Canlı Bomba Saldırısı

Rusya'nın Volgagrad şehrinde içinde 40 yolcu bulunan bir otobüse canlı bomba saldırısı düzenlendi.

22 Ekim 2013 Salı 11:50A+A-

Rus yetkililer, saldırıyı Dağıstan kökenli bir kadının düzenlediğini açıkladı. Otobüste bulunan 6 kişi hayatını kaybederken 32 kişi de yaralandı.

Rusya'nın Volgograd şehrinde yolcu otobüsüne düzenlenen canlı bomba saldırısında 6 kişi hayatını kaybetti, 32 kişi yaralandı. Rus devlet haber ajansı İtar-Tass'ın bildirdiğine göre, Rusya'nın güney şehirlerinden Volgagrad'da yerel saatle 14.05'te içinde yaklaşık 40 yolcunun bulunduğu otobüste patlama meydana geldi. Volgograd Bölgesi Soruşturma Komitesi Başkan Yardımcısı Valeriy Safonov, patlamanın intihar saldırısı olduğunu belirterek, olayda 6 kişinin öldüğünü, 32 kişinin yaralandığını söyledi. Safonov, saldırıyı direnişçi Dmitriy Sokolov'un karısı Dağıstan kökenli Naida Ahiyalova'nın düzenlediğini belirtti. Patlamanın, 30 yaşındaki eylemci Asilayova'nın otobüse binmesinin hemen ardından gerçekleştiği ifade edildi.

PATLAMA ORTA KISIMDA

Görgü tanıkları, otobüsün yolcuları arasında yakınlardaki bir kalp hastalıkları hastanesinden taburcu olan hastaların da bulunduğunu iddia etti. Olay yerini inceleyen polis ekipleri, otobüsün altında patlamamış bir el bombası buldu. Yaralı olarak kurtulan yolculardan birinin yakını, patlamanın, otobüsün orta kısmında meydana geldiğini, patlama sırasında otobüste çok sayıda gencin bulunduğunu ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT