1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Rusya ve İran Cephesindeki Kemalistler
Rusya ve İran Cephesindeki Kemalistler

Rusya ve İran Cephesindeki Kemalistler

Kenan Alpay, Türkiye’nin İdlib’de Esed unsurlarına yönelik hamlesi bağlamında İsmail Hakkı Pekin, Naim Babüroğlu, Mehmet Ali Güller ve Doğu Perinçek gibi isimlerin Putin’i üzmekten, Esed’i yıpratmaktan imtina edici yaklaşımlarını değerlendirdi.

04 Şubat 2020 Salı 15:03A+A-

HAKSÖZ-HABER

“’Putin’i Üzmekten, Esed’i Yıpratmaktan İmtina Edelim’ Lobisi” başlığıyla Yeni Akit gazetesi ile Haksöz-Haber’de eşzamanlı yayımlanan yazısında Rusya ve İran Cephesindeki Kemalistlerin Türkiye’nin İdlib’de Esed unsurlarına yönelik son hamlesini de Rusya gözlüğünden okuduğunu belirten Kenan Alpay, şunları söyledi:

“Suriye’de işlenen kıyım ve yıkımları türküler ve oyun havaları eşliğinde keyifle izleyen çevreler İdlib’e intikal eden TSK birliklerine yönelik öldürücü saldırılar karşısında da hiç istiflerini bozmadılar. Hatta mesele Moskova’nın engin müsamahası, Putin ve Esed’in mağlup edilemez stratejik dehaları karşısında Tayyip Erdoğan’ın tükenmeye mahkûm inatçılığı şeklinde tasvir ediliyor hâlâ. Meğer ‘Türkiye için Rusya’yla iş birliğini bozmanın maliyeti çok yüksek’miş. Kimsenin yanlış anlamaması için üst perdeden şu tür ikazlar yapılıyor; ‘Moskova, Türkiye’yi ABD’nin yanına itmemek için meseleyi zamana bıraktı.’ Evet, yanlış anlamadınız, bölgesel ya da küresel düzeyde her mesele Rusya cephesine göre, Rusya’nın önceliklerine göre tarif ve tasvir ediliyor.

Daha sonra bir dönem Ergenekon ve Balyoz davalarında yargılanmış, 28 Şubat darbe sürecinde en kirli icraatlara imza attıktan sonra şimdilerde “güvenlik uzmanı” sıfatıyla ekranlarda görüş bildiren Kemalist generallerin de aynı jargon ve perspektifle kamuoyu oluşturmaya giriştiklerini belirten Kenan Alpay, “İsmail Hakkı Pekin’den Naim Babüroğlu’na değin emekli generallerin Doğu Perinçek-Aydınlık formatında serdettikleri görüşler sadece askeri ve siyasi açıdan değil ahlaki ve hukuki açıdan da yüz kızartacak düzeyde.” dedi.

Kenan Alpay’ın konuyla ilgili yorum ve analizlerinin detaylarının yer aldığı yazının tam metni >>>