1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Rusya, uşağı Kadirov üzerinden Türkiye'yi tehdit mi ediyor?
Rusya, uşağı Kadirov üzerinden Türkiye'yi tehdit mi ediyor?

Rusya, uşağı Kadirov üzerinden Türkiye'yi tehdit mi ediyor?

Çeçenistan'ın ilk Cumhurbaşkanı Cevher Dudayev'in adını taşıyan park, Rusya'nın tehdit söylemlerini alevlendirdi. Çeçenistan'ın eski lideri terörist olarak tanımlanırken, kukla yönetici Kadirov üzerinden Türkiye'ye mesaj verilmeye çalışılıyor!

25 Aralık 2021 Cumartesi 11:38A+A-

HAKSÖZ HABER

Kocaeli Körfez Belediyesi tarafından inşa edilen 3 buçuk milyon liralık yatırım ve 15 bin metrekare alana sahip Çeçenistan'ın ilk Cumhurbaşkanı Cevher Dudayev'in adını taşıyan park, Rusya'nın tehdit söylemlerine başlamasına neden oldu.

Rusya'ya bağlı Çeçenistan'ın Başkanı Ramazan Kadirov'un park üzerinden Türkiye Cumhuriyeti'ni hedef alarak tehdit etmesine arka çıkan Kremlin'den yeni bir açıklama geldi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "Mesajlarının Ankara tarafından ciddiye alınmasını" bekledikleri telkininde bulundu. 

Türkiye ile Rusya'nın ilişkileri Suriye meselesi ve uçak krizinden sonra yeniden alevlendi. Rusya'nın her türlü spekülatif söyleme başvurduğu Suriye meselesinin ardından şimdi de kuklası Kadirov üzerinden Türkiye'ye mesaj vermeye çalıştığı görüldü. 

Rusya'ya bağlı Çeçenistan'ın Rusya piyonu Ramazan Kadirov Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da hedef alan açıklamalar yapmış Türkiye'ye misilleme yapacağına dair tehditlerde bulunarak şöyle demişti. Kadirov, o parkı kapatın yoksa, "Çeçenistan'a Öcalan'ın heykelini dikeriz" demişti. 

Sivilleri acımasızca katleden barbar Rusya'nın ilkeli tutumları varmış!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Cevher Dudayev’in adının Türkiye’deki bir parka verilmesini eleştirerek, bu tür eylemlerin iki ülke arasındaki ilişkilerin ruhuna aykırı olduğunu iddia etti.

Zaharova, Rusya’nın teröristlerin, militanların, aşırılık yanlılarının her şekilde yüceltilmesini mutlak olarak reddettiğini belirterek, bunun Moskova'nın ilkeli tutumu olduğunu kaydetti.

Cevher Dudayev gibi bir kahramanı terörist olarak tanımlayan Rusya ve onun kuklası Kadirov Türkiye'ye karşı söz birliğine girdi.

Rus propaganda aygıtı Sputnik'in haberine göre, Moskova’nın karşılıklı güveni zedeleyen bu tür adımların kabul edilemezliğine ilişkin mesajların Ankara tarafından ciddiye alınmasını beklediğine vurgu yapan Zaharova, “Bu tür girişimler kabul edilemez ve tüm uluslararası toplum tarafından kesinlikle en sert şekilde kınamayı gerektiriyor. Burada birlik olmalıyız. Bunlar, Rus-Türk ilişkileri ve karşılıklı yarar sağlayan işbirliği de dahil olmak üzere, devlet başkanlarımızın korunmasına ve güçlendirilmesine büyük önem verdiği ruha aykırı eylemlerdir” ifadelerini kullandı.

Daha önce de Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye makamlarının bir parka Rusya’nın bir bölgesini ele geçirmeye çalışan bir "teröristin" adını verme kararının Çeçenistan halkı için acı verici olduğunu, bu nedenle Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov’un duygusal tepkisinin anlaşılabilir olduğunu ifade etmişti. 

Rusya'nın kuklası haline gelen Kafkas ülkelerinde yaşanan sorunların perde arkasındaki ismin netlik kazandığı süreçte, Türkiye'nin Rusya'ya karşı caydırıcı diplomatik söylemlerde bulunmasının vaktinin geldiği görülüyor. 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum