1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Rusya, Türkiye'ye misillemede mi bulunuyor?
Rusya, Türkiye'ye misillemede mi bulunuyor?

Rusya, Türkiye'ye misillemede mi bulunuyor?

Rusya'nın Türkiye'ye ait ithal yağ taşıyan 15-16 geminin Azak denizinden çıkmasına izin vermediği iddia edildi.

03 Mart 2022 Perşembe 18:29A+A-

HAKSÖZ HABER 

Dünya gazetesinin haberine göre, "Ayçiçeği yağında tehlike çanları çalıyor. Ham ayçiçeği yağının tonu 1400 dolardan 2 bin doların üzerine çıktı. Rusya, Azak Denizi'nde Türkiye'ye ait yağ taşıyan 15-16 geminin çıkışına izin vermiyor. Bu gemiler getirilemezse Türkiye yağsız kalabilir" denildi.

Türkiye'nin yağ ithalatının büyük bir kısmını Ukrayna ve Rusya'dan karşıladığı belirtilen haberde gemilerin çıkışına izin verilmemesi akıllara Türkiye'nin Rusya'ya ait 4 savaş gemisinin boğazdan geçişine izin verilmemesi sonucu böyle bir yaptırım uygulandığı intibaını getirdi.


Geçtiğimiz gün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Rus savaş gemilerine neden izin verilmediğini şöyle aktardı: "En son Rusların 27-28 Şubat'ta 4 gemisinin geleceğini söylemişti. Bunlardan 3 tanesi Karadeniz'de üslere kayıtlı değildir. Biz 'Bu gemileri göndermeyin' dedik. Montrö'ye taraf olan ülkelere bildirdik. Resmi şekilde bildirdik. Dostane bir şekilde Rusya'ya 'bu gemileri göndermeyin' dedik. O zaman savaş olup olmama kararı yoktu. Burada Rusya veya diğerleri alınganlık göstermesin. Bu dört gemiden üç tanesinin savaş durumunda geçiş hakkı yoktu. Bizdeki bilgiye göre Karadeniz'deki üslere kayıtlı gemiler değildi. Böyle bir durumda gelseydi 1 tanesi geçebilirdi, 3 tanesi geçemezdi."

HABERE YORUM KAT