1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Rusya ile 5 Yıldır Savaşıyoruz"
"Rusya ile 5 Yıldır Savaşıyoruz"

"Rusya ile 5 Yıldır Savaşıyoruz"

Bayırbucak Türkmen bölgesi Sultan Abdulhamit Han Tugayı Komutanı Ömer Abdullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya’nın, Esed rejimine yaklaşık 5 yıldır destek verdiğini, bugün ise bunu açığa vurduğunu söyledi.

28 Ekim 2015 Çarşamba 12:03A+A-

Rusya’nın desteğini belli etmesinin bir şey değiştirmediğini vurgulayan Abdullah, “Bizler Bayırbucağı 50 yıldır koruyoruz, korumaya devam edeceğiz. Türkmenler olarak, elli yıldır zaten baskı altındaydık. Bıkmadan, usanmadan kanımızın son damlasına kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Burada toprağı sahiplenemeyen namusunu da sahiplenemez.” ifadelerini kullandı.

“Rusya Sivilleri Vuruyor”

Rusya’nın 30 Eylül'den bu yana birçok noktaya yoğun saldırı gerçekleştirdiğini anlatan Türkmen komutan Abdullah, son günlerde saldırı çeşitliliğinin ve şiddetin değiştiğine dikkat çekti.

Saldırılarda, IŞİD bahanesiyle sivillerin de hedef alındığını anlatan Abdullah, şöyle devam etti:

“Rusya, sözde IŞİD'i vurmaya geldi ama Türkmenleri, sivilleri vuruyor. Burada ne IŞİD var ne de başkası. Ayrıca, Halep, İdlib, Hama ve Cebel Ekrad'da sivilleri vuruyor. Gelişmiş silah kullanıyorlar. Bazı zamanlar füzeler yağmur gibi düşüyor. Rusya bugün ortaya çıkmadı, yaklaşık 5 yıldır sadece Esed'le değil Rusya, İran ve Lübnan Şiileri ile savaşıyoruz. Biz mücadelemizi sürdüreceğiz. Bizim için kim gelmiş fark etmez. Elimizdeki kısıtlı imkânlarla kanımızın son damlasına kadar topraklarımızı koruyacağız.”.

200 Tank İmha Edildi

Rusya'nın Esed'e verdiği önemli desteğin direnişçileri kararlılıktan vazgeçirmediğini kaydeden Abdullah, desteğe rağmen Esed'e ait 200 tankı imha ettiklerini belirtti.

Abdullah, “Bunları topraklarımızdan atacağız. Sırtımızı Allah'a dayadık. Biz ne Esed'li ne de Esed'siz bir geçişe ‘evet' deriz. Bizler kendi yönetimimizi istiyoruz.” diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum