1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rusya, Halep'e Saldırdı: 28 Kişi Hayatını Kaybetti!
Rusya, Halep'e Saldırdı: 28 Kişi Hayatını Kaybetti!

Rusya, Halep'e Saldırdı: 28 Kişi Hayatını Kaybetti!

Rusya’ya ait savaş uçaklarının Suriye'nin kuzeyinde yer alan Halep'te direnişçilerin kontrolünde bulunan Sukkeri semtine düzenlediği hava saldırısı sonucu ilk belirlemelere göre 28 kişi hayatını kaybetti, 57 kişi de yaralandı.

07 Eylül 2016 Çarşamba 18:35A+A-

Sivil savunma yetkilisi Necib Ensari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya’ya ait jetlerin Sukkeri semtine üç hava saldırısı düzenlediğini söyledi.

Bombaların yerleşim yerlerine isabet ettiğini kaydeden Ensari, “Rusya ve rejim uçakları son günlerde Halep'in güney ve iç kesimlerinde sivillerin yoğun olarak yaşadığı semtleri hedef alıyor. Bugünkü saldırılarda 28 kişi hayatını kaybetti, 57 kişi de yaralandı. Bu insanların çoğu kadın ve çocuk. Aynı zamanda birçok bina da yerle bir oldu.” dedi.

Sivil savunma ekiplerinin yıkılan binaların enkazı altındaki hayatını kaybedenlere ve yaralananlara ulaşmaya çalıştığını vurgulayan Ensari, olayda yaralananların sağlık ekiplerince sahra hastanelerine kaldırıldığını aktardı.

Beşşar Esed rejimine ait bir askerî helikopterin dün Sukkeri semtindeki yerleşim birimine klor gazı içerikli varil bombası atması sonucu 100 kişi gazdan etkilenmişti. (Tıklayın: Esed Rejimi Halep'e Klor Gazıyla Saldırdı!)

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT