1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rusya Halep Merkezini Vurdu
Rusya Halep Merkezini Vurdu

Rusya Halep Merkezini Vurdu

Direnişçilerin kontrolündeki bölgelere Rus bombardımanı sürüyor. Ruslar Salı günü ilk kez Halep'in merkezini vurdu. Rusya ayrıca Humus, İdlib, Hama ve Lazkiye’de birçok sivil yerleşim alanı ve direnişçilerin karargâhını hedef aldı.

07 Ekim 2015 Çarşamba 16:58A+A-

Rusya savaş uçakları Salı günü ilk kez Halep’in merkezinde direnişçilerin denetimindeki mahalleleri bombaladı. Rusya ayrıca Humus, İdlib, Hama ve Lazkiye’de birçok sivil yerleşim alanı ile direnişçilerin karargâhını hedef aldı. Rusya ordusu Salı günü Suriye’de 20 hava saldırısı gerçekleştirdiğini açıkladı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne (SOHR) göre, son 24 saatteki saldırılarda en az 9 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.

Al Jazeera’nin Halep muhabirine göre, Rusya hava saldırılarının kentin merkezinde daha önce rejimin almaya çalıştığı ancak başaramadığı, direnişçilerin denetimindeki Raşidin Mahallesi'ni hedef aldı. Halep’in batısındaki Mansura bölgesinin de hedef alındığını anlatan muhabir, Rus hava desteğinden faydalanarak rejimin bölgeyi ele geçirmek için karadan bir saldırı düzenlediğini belirtti. Ancak bölgedeki Sukur el Cebel grubu, rejimin saldırısını püskürttü.

Suriye'de IŞİD ile mücadele için hava saldırılarını başlattığını söyleyen Rusya'nın savaş uçakları, örgütün olmadığı Halep’in batı kırsalında da hava saldırıları düzenledi. Bombardımanda 1'i çocuk 2 sivil hayatını kaybetti. Halep’in merkezinden yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Daret İzza’ya yapılan hava saldırısında ise 2’si kadın 4 kişi hayatını kaybetti. Sivil yerleşim yerlerini hedef alan bu saldırıda, bir sokak yerle bir edildi. Direnişçiler Halep’in güneydoğu kırsalında Suriye Savunma Bakanlığı’na ait fabrikaların olduğu bölgede Rusların karadan karaya füze fırlatma sistemleri kurduğunu savundu.

Rus ordusu Hama kırsalında yer alan Gab bölgesini ve Cebel Ez Zaviye bölgelerini de hedef aldı. Direnişçilerin sosyal medyada paylaştığı videolarda, Rus uçaklarının paraşütlerle attığı bombaların bazılarının patlamadığı görülüyor. Bölgedeki direniş grupları bombaların çeşitleriyle ilgili detay vermedi.

Lazkiye kırsalındaki Türkmen bölgeler de Rus ordusunun hedefindeydi. Sivillerin de hedef alındığı saldırılarda evler büyük hasar gördü.

Rus hava saldırılarında IŞİD’in denetiminde olup da vurulan tek bölge ise Humus’a bağlı Palmira’ya yakın Karyateyin ilçesi. 

HABERE YORUM KAT