1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Rusya dünya ile eğleniyor!
Rusya dünya ile eğleniyor!

Rusya dünya ile eğleniyor!

Rusya, Ukrayna’daki insani durumdan endişe duyuyormuş!

24 Mart 2022 Perşembe 12:38A+A-

HAKSÖZ HABER

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, Rusya'nın Ukrayna'daki işgalinin insani sonuçlarına dikkati çeken bir oturum düzenledi. Rusya ise oturumun "siyasileştirildiği" gerekçesiyle BM Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) kendi tasarısını getirdi.

Ukrayna’yı işgal etmeye çalışan Rusya’nın oturumun “siyasileştirildiği” noktasındaki itirazı oldukça komik olmakla birlikte büyük tutarsızlıklar barındırıyor. Ukrayna’ya asker yığan, hava saldırıları gerçekleştiren bir ülkenin yaşananların “siyasi” düzleme çekildiği yönündeki absürt itirazı nasıl bir politik akılla karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor.

Rusya bunu her zaman yapıyor. Antlaşma masasına otururken dahi elini güçlendirmek için sivil yerleşimleri bombalayan Rusya ve işbirlikçilerine güvenmek Batı’ya güvenmekle eşdeğer bir saçmalık. Hatta Batı’nın hasbelkader hukuk normlarını gözettiği düşünülürse Rusya’ya güvenmenin ne kadar ahmakça bir iş olduğu da ortaya çıkmış oluyor.

Ukrayna'da yaşananların sorumlusundan hiç bahsetmeyen ancak "kötüye giden insani durumdan endişe duyulduğu" belirtilen Rusya’nın tasarısı 15 üyeli Konsey'de sadece Çin’den destek gördü. 13 ülke çekimser kaldı, tasarı gereken 9 oyu alamadığı için kabul edilmedi.

Şuana kadar Rusya’nın saldırılarında 128 çocuk öldürüldü. Çocukları hedef alacak kadar zalim olan bir devletin “insani” durumdan endişe duymasındaki akıl dışı durum BM Güvenlik Konseyi tarafından da görülmüş olacak ki 9 oyu bulamayarak reddedilmiş oldu!

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum