1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rusya da PKK/YPG İle Müttefikliğini Teşhir Etti
Rusya da PKK/YPG İle Müttefikliğini Teşhir Etti

Rusya da PKK/YPG İle Müttefikliğini Teşhir Etti

Rus Bakan Sergey Şoygu, beraberindeki komutanlarla birlikte YPG/PKK’lılarla görüştü ve görüntüleri basına servis etti.

24 Ekim 2019 Perşembe 09:35A+A-

Türkiye’nin YPG/PKK üzerindeki ABD nüfuzunu kırması yetmiyor. Çünkü örgütü ayakta tutan asıl güç Türkiye’nin ilişkisini her geçen gün daha bir derinleştirdiği Rusya. Barış Pınarı harekatı sayesinde de Türkiye üzerinden bölgede büyük kazanımlar elde eden Suriye’nin işgalcisi Rusya, şimdi de YPG/PKK ile bağlantısını gizlemekten çekinmiyor.

YPG'YE CANLI BAĞLANTI

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun YPG'nin üst düzey isimlerinden Mazlum Kobani ile yaptığı ve medyaya servis ettiği görüntülü görüşme de bunun son göstergelerinden.

Görüşmede, Bakan Şoygu'ya Rus komutanlar da eşlik etti.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, görüşmeye Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov’un da katıldığı belirtildi.

Açıklamada, “Bakan Şoygu’nun Mazlum Kobani ile 22 Ekim günü Soçi'de Rusya ve Türkiye liderlerinin vardığı anlaşma kapsamındaki Kürt tarafının uygulamalarını görüştüğü” belirtildi.

Türkiye’den Ferhat Abdi Şirin olarak bilinen Mazlum Kobani’nin ise, Putin'e, “Kürt halkının güvenliğinin sağlanması ve savaşı sonlandırmaya yönelik adımların atılması” dolayısıyla teşekkür ettiği bildirildi.

Rus askeri polisinin ve Suriye askerlerinin birçok bölgeye konuşlandığını söyleyen Abdi, “Biz onlara her türlü yardım ve destek sağlıyoruz. Bu anlaşmayı geliştirmek için çaba gösteren herkese bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

YPG'li Kobani’nin, görüşmede Rus bayrağının önünde oturduğu dikkatlerden kaçmadı.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum