1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Rusya böyledir… Geldi mi gitmek bilmez!
Rusya böyledir… Geldi mi gitmek bilmez!

Rusya böyledir… Geldi mi gitmek bilmez!

Kazakistan’a asker sevk eden Rusya geri çekilecek mi?

18 Ocak 2022 Salı 12:20A+A-

HAKSÖZ HABER

Kazakistan’daki toplumsal infiali fırsata çeviren Rusya, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev’in işbirlikçiliğini de kullanarak ülkede muhalif avına çıktı.

“Barış gücü” adı altında Kazakistan’a askerlerini sokan Rusya’nın ülkeden tam olarak ne zaman çekileceği ise belirsiz. Gerçi Rusya destekli medyaya bakarsanız Rusya, Kazakistan’ı terk etti bile!

Ancak burada tutarsızlık kısa sürede ortaya çıktı. Kazakistan 70 adet askeri kargo uçağı yollayan Rusya’nın tas tamam çekildiğini ifade eden yayın organları dahi 19 uçağın geri döndüğünü ifade ediyor.

fjvdbkfx0ak2nrr.jpgfjvdbkdwyamsgiv.jpg

Yapılan tahminlere göre 10bin Rus askerinin Kazakistan’daki varlığı bir miktar azalsa dahi büyük oranda gücünü hala koruyor. Bunun yanında ciddi bir askeri mühimmat da Kazakistan topraklarına taşınmış durumda. Burada üstü örtülü bir işgalden söz etmek bile mümkün aslında!

Rusya benzer bir durumu Suriye’de de gerçekleştirmişti. Ülkedeki askeri varlığını “dayanışma” içinde olduğu rejim üzerinde tahakküm oluşturmak için kullanan Rusya zamanla yardım için kendisini davet edenleri dahi ezip geçerek bölgenin hakimi oluyor. Tokayev’in de Esed gibi avcunu yalaması yakındır netice olarak!

HABERE YORUM KAT