1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. ''Rusya Askeri Çözüm İstiyor''
''Rusya Askeri Çözüm İstiyor''

''Rusya Askeri Çözüm İstiyor''

Cenevre görüşmelerinin askıya alınması Batı'nın tepkisine yol açtı. ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Rusya'nın askeri çözümü yeğlediğini söyledi.

04 Şubat 2016 Perşembe 15:00A+A-

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Esed rejimi ve Rusya'yı eleştiren açıklamalarda bulundu. Cenevre görüşmelerinin ertelenmesinden Rusya ve Esed yönetimini sorumlu tutan Kerry, "Şam ve Moskova, krize siyasi yerine askeri çözüm bulunmasını yeğliyor" dedi.

Esed yönetimi ve müttefiklerini Halep harekâtına son vermeye çağıran John Kerry, "Cenevre barış görüşmelerinin askıya alındığı 3 hafta boyunca Suriye halkının acılarına son verme ve krizi sona erdirme yönünde çaba harcanmalı" görüşünü dile getirdi.

Fabius: Rejim Zalimce Saldırıyor

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius Esed ordusunun Halep harekâtını sert ifadelerle eleştirdi. Fabius, "Rusya'nın desteği ile Esed rejiminin Halep'te sivillere yönelik zalimce saldırılarını kınadıklarını" açıkladı. Esed rejimi ve müttefikleri iyi niyetle hareket etmiyor ve barış çabalarını sabote ediyor" diyen Fabius, BM temsilcisi Staffan de Mistura'nın Cenevre görüşmelerini erteleme kararını desteklediklerini kaydetti.

Steinmeier: Cenevre'nin Alternatifi Yok

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier bir ziyaret için bulunduğu Suudi Arabistan'da konuyla ilgili açıklamada bulundu. Steinmeier, Esed ordusunun Halep harekâtı ve kuşatma altındaki yerleşim yerlerine insani yardım ulaşmasına izin verilmemesinin görüşmelere darbe vurduğunu söyledi. Steinmeier, siyasi çözüm amaçlı Cenevre görüşmeleri ve Viyana'da başlatılan sürecin bir alternatifi olmadığını vurguladı.

Kaynak : Deutsche Welle ve Haksöz-Haber

Etiketler :

HABERE YORUM KAT