1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rus Yapımı SA-7 Füzeleri Direnişçilerin Elinde
Rus Yapımı SA-7 Füzeleri Direnişçilerin Elinde

Rus Yapımı SA-7 Füzeleri Direnişçilerin Elinde

Suriyeli muhaliflerin kullanmaya başladığı SA-7 füzeleri savaşın kaderini değiştirebilir.

17 Ekim 2012 Çarşamba 13:43A+A-

HAKSÖZ-HABER

Star gazetesinde bugün yayınlanan Nuh Yılmaz imzalı haberde Suriyeli muhaliflerin kullanmaya başladığı SA-7 füzelerinin savaşın kaderini değiştirebileceği ileri sürülüyor.

Savaş uçaklarına karşı kullanılan bu füzeler Rus yapımı. Haber-değerlendirmede Suriyeli muhaliflerin son aylarda düşürdükleri bazı savaş uçaklarının bu füzelerle vurulduğuna dair görüntülerin muhaliflerin bu füzeleri temin ettiğine işaret ettiği söyleniyor.

Aylardır Baas ordusunun vahşi katliamlarına karşı dünyadan silah isteyen Suriyeli Müslümanlara karşı neredeyse tüm dünya silah ambargosu uygulamakta ve çatışmaların daha fazla büyümemesi bahanesi ardına gizlenerek Suriyeli direnişçileri çaresiz ve savunmasız bırakmakta. Tüm bu engellemelere, kısıtlamalara rağmen Suriyeli direnişçilerin bu füzelere sahip olmaları çok önemli bir gelişme olacaktır.

İlginç olan bu füzelerin Rus yapımı olmaları. Direnişçilerin bu silahları ele geçirdikleri ordu depolarından elde etmiş olmaları ya da Baas ordusunu terk edip Özgür Ordu’ya katılan askerler sayesinde bu silahları elde etmiş olmaları muhtemel. Aynı silahlara Kaddafi ordusunun da sahip bulunduğu biliniyordu. Suriyeli direnişçilere SA-7 füzelerinin Libyalı Müslümanlarca ulaştırılmış olma ihtimali de güçlü.

Her halükarda tüm dünya vahşete göz yumsa ve hatta pek çok Müslüman dahi kardeşlerini yalnız bıraksa da Suriyeli mazlumların sığınacakları bir Rableri var ve şüphesiz Rabbimiz kardeşlerimizi sahipsiz bırakmıyor. 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum