1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Rus uşağı Kadirov zorbasından küstah tehdit!
Rus uşağı Kadirov zorbasından küstah tehdit!

Rus uşağı Kadirov zorbasından küstah tehdit!

Çeçenistan'ın Rusya'ya bağlı Başkanı Ramazan Kadirov, Kocaeli'de açılan Cevher Dudayev Parkı üzerinden Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alarak popülist tehdit söylemlerinde bulundu. Dudayev’i terörist ilan eden Rus aşığının sözleri tepki çekti.

22 Aralık 2021 Çarşamba 12:34A+A-

HAKSÖZ HABER

Kocaeli’nin Körfez Belediyesi tarafından kısa bir süre önce açılan Çeçenistan’ın ilk cumhurbaşkanı Cevher Dudayev’in isminin verildiği parkın açılışına tepki gösteren Rus uşağı Kadirov, sosyal medya hesabı üzerinden yazdığı yazıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldı.

Türkiye'yi 'teröristlere arka çıkmakla' suçlayan Kadirov, açılan parka misilleme olarak "Çeçenistan'a Öcalan'ın heykelini dikeriz" dedi.

Kocaeli'nin Körfez Belediyesi tarafından yapılan Cevher Dudayev Parkı, geçtiğimiz günlerde tamamlanarak hizmete açıldı.

Rusların Çeçenistan'ı işgal girişiminde cephede şehit olan Çeçen İçkerya Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanı Cevher Dudayev'i 'terörist' olarak gören Putin’in uşağı Kadirov, haddini aştı.

Kadirov, "Bizim açımızdan Türk hapishanelerinden birinde müebbet hapis cezasını çeken Kürdistan İşçi Partisi'nin kurucusu Abdullah Öcalan'ın adını Grozni'de ölümsüzleştirmek oldukça mantıklı ve siyasi olarak tam karşılık olur" diye yazdı.

Rusya’nın iplerini tuttuğu Kadirov’un söylemleri, İslam düşmanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan muhalifleri olan basın tarafından “Erdoğan’a tehdit” olarak haberleştirilirken tepki çekti.

Rusya'nın 11 Aralık 1994 tarihinde Çeçenistan'a karşı başlattığı askeri harekata karşı cihat ilan eden ve cephede 21 Nisan 1996'da yapılan saldırıyla şehit olan Cevher Dudayev'e sürekli hakaret ettiği bilinen Kadirov'un Rusya tarafından bölgede desteklendiği biliniyor. 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum