1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Rusya devlet televizyonundan Erdoğan’a “SİHA” suçlaması!
Rusya devlet televizyonundan Erdoğan’a “SİHA” suçlaması!

Rusya devlet televizyonundan Erdoğan’a “SİHA” suçlaması!

Rus devlet televizyonu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Ukrayna’ya satılan SİHA’lar sebebiyle hedef gösterdi!

27 Ekim 2021 Çarşamba 17:05A+A-

HAKSÖZ HABER

Rus devlet televizyonu Rossiya-1’n popüler programlarından birisinde Ukrayna’nın elindeki SİHA’lar sebebiyle Rusya’da oluşan gerginlik gözler önüne serildi. “60 Dakika” isimli programın sunucusu Olga Skabeyeva Donbass’ta Ukrayna’nın Türkiye’den aldığı SİHA’larla Rusya yanlılarını hedef alması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “açıklama yapması gerektiğini” ifade etti.

Devlet televizyonundaki sunucunun bu sözleri açıkça bir suçlama niteliğinde. Ukrayna ordusuna satılan SİHA’lar Rusya yanlısı ayrılıkçı gruplar için şimdiden tehdit oluşturmaya başladı. Bilindiği üzere Ukrayna ordusuna SİHA satışı gerçekleştiren BAYKAR’ın yöneticilerini "Ukrayna devlet nişanıyla" ödüllendirilmişti.

Aynı sunucu daha önce Cumhurbaşkanı’nı SİHA satışı sebebiyle “ikiyüzlülükle” suçlamıştı. Putin ile gerçekleştirilen görüşmeler sonrasında Ukrayna’ya silah satışı yapılması Rusya tarafından ikiyüzlülük olarak nitelenebiliyor. Suriye konusunda gerçekleştirilen onca görüşme ve mutabakatı çiğneyen Rusya’nın başkalarında riyakarlık görmesi siyaset tarihinin en trajikomik hadiseleri arasında yerini aldı bile!

İHA ve SİHA’ların Türkiye’nin askeri, siyasi konularda elini güçlendirdiği aşikar. Bunun yanında Türkiye medyası tarafından yapılan Rusya güzellemelerinin ne kadar içi boş bir zeminden kaynaklandığını görmek için Rusya devlet televizyonundaki program yeterli. Rusya, Türkiye ile dostluk ilişkisi değil sahip-köle ilişkisi kurmak istiyor. Dostluk ilişkisi kurmak isteyen Erdoğan’a “hesap verme” çağrısı yapmaz!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum