1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Rus propagandistler Gürcistan'ı Rusya'ya bağlamanın peşinde!
Rus propagandistler Gürcistan'ı Rusya'ya bağlamanın peşinde!

Rus propagandistler Gürcistan'ı Rusya'ya bağlamanın peşinde!

Rus propagandasını içlerinde yaşatan Rus seviciler, propagandaları ile Rusya’ya manda olma derdinde. Güney Osetya’daki Rus yanlısı politikacılar Rusya’nın işgaline zemin mi hazırlıyor?

01 Nisan 2022 Cuma 16:05A+A-

HAKSÖZ HABER

Gürcistan'da tek taraflı bağımsızlığını ilan eden sözde Güney Osetya Cumhuriyeti'nin Başkanı Anatoli Bibilov, ‘Rusya'ya katılmak için referandum yapmak gerektiğini ve bunun için hukuki adımların en kısa zamanda atılacağını’ iddia etti.

Sözde Güney Osetya Cumhuriyeti'nin başkanı Anatoli Bibilov yaptığı açıklamada, Rusya ile birleşmenin stratejik hedefleri olduğunu, bunun için referandum yapmak gerektiğini belirtti. Bibilov "Buna uygun hukuki adımları yakın bir zamanda atacağız." ifadesini kullandı

Gürcistan Başbakan yardımcısı David Zalkaliani ise konuya ilişkin, “Referandum kabul edilemez” dedi.

Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden sözde Güney Osetya Cumhuriyeti'nin Rusya'ya katılmaya hazırlandığı bildirildi. Ayrıca Osetya’dan gönderilen milislerin Rusya safında Ukrayna’da savaştığı iddia edilirken sayılarına dair bir bilgi verilmiyor.

Kremlin Sözcüsü Peskov her şey kendi kendine oluyormuş gibi davranarak, “Güney Osetya’daki referandum fikrini halkın görüşü olarak görüyor ve değerlendiriyoruz. Buna saygılıyız ancak bu konuda Rusya herhangi bir eylemde bulunmadı” diyerek adeta kendi propagandalarına destek vermediklerini iddia etti.

Rusya ile Gürcistan arasında 2008'de Güney Osetya Savaşı olarak bilinen çatışmalar çıkmış, savaşın ardından Rusya'nın desteklediği Abhazya ve Güney Osetya bölgeleri, Gürcistan'dan tek taraflı ayrılarak bağımsızlıklarını ilan etmişti. Ancak birçok ülke bu ayrılığı tanımama kararı aldı.Rusya ise 2008'de bu iki bölgenin sözde bağımsızlığını tanıdı. Gürcistan ise buna karşılık Rusya ile diplomatik ilişkileri kesti.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum