1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Rûdaw: Bize Bir Şey Olursa Sorumlusu PKK’dir!
Rûdaw: Bize Bir Şey Olursa Sorumlusu PKK’dir!

Rûdaw: Bize Bir Şey Olursa Sorumlusu PKK’dir!

Rûdaw yayın grubu yazılı bir açıklama yaparak PKK medyasının kendilerine dönük saldırgan yayınlara cevap verdi.

02 Eylül 2013 Pazartesi 21:11A+A-

Irak Kürdistanı merkezli yayın yapan Rûdaw yayın grubu yazılı bir açıklama yaparak PKK medyasının son zamanlarda kendilerine dönük saldırgan yayınlara cevap verdi.

PKK/PYD örgütü ve “yandaş medya”sının son zamanlarda Suriye Kürdistanı bağlantılı olarak Özgür-Der ve bağlantılı yayın kuruluşlarına yönelik psikolojik saldırıları liberal çizgide yayın yapan Kürtçe Rûdaw gazetesi ve televizyonunu da hedef aldı.

Kürtçenin Kurmanci ve Sorani lehçelerinin yanı sıra İngilizce de yayın yapan Rûdaw, ayrıca Avrupa’da da 15 günlük bir gazete olarak çıkıyor. Yayın grubu kısa bir süre önce Rûdaw isimli bir televizyon kanalına da start vermişti.

Son dönemlerde özellikle de Suriye Kürdistanı konulu haberlerinde izlediği tarafsız haber anlayışıyla dikkatleri üzerine toplayan Rûdaw, yine bu nedenle PKK medyasının da hedefi olmaktadır. “Rojava’da Katliam Var!” kampanyasının gerçekliğini araştırmak üzere Suriye’nin Kürt bölgesine de bir heyet gönderen Rûdaw, orada PYD’nin silahlı milisleri YPG güçlerince engellenmişti. PKK basını sık sık Rûdaw’ın PYD’ye “dokunduran” haberlerine karşılık olarak “Kürt ulusal çıkarları”na aykırı davranma suçlamasında bulunup hedef gösterirken PKK’li yorumcular da Rûdaw’da bölge kaynaklı haberlerin altında yapa geldikleri yorumlarda “ihanet” suçlamasında bulunuyorlardı.

Rûdaw bugün konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak PKK medyasının kendilerini hedef gösteren yalana dayalı haber-yorumlarına atıf yaparak çalışanlarına yönelik herhangi bir saldırıdan PKK ve basınını sorumlu tutacağını açıkladı.

Islah Haber

 

HABERE YORUM KAT