1. HABERLER

  2. HABER

  3. Reyhanlılar: Suriyeli Mülteciler Kardeşimizdir!
Reyhanlılar: Suriyeli Mülteciler Kardeşimizdir!

Reyhanlılar: Suriyeli Mülteciler Kardeşimizdir!

Reyhanlı'da çok sayıda kuruluş, Suriyeli mültecilere yönelik kara propaganda ve saldırılara karşı bir araya geldi.

22 Mayıs 2013 Çarşamba 06:04A+A-

HAKSÖZ-HABER

Reyhanlı Sivil İnisiyatif Platformu üyeleri, ilçedeki bombalı saldırılarda yaşamını kaybedenleri anmak için bir araya geldi.

Platform adına konuşan Mustafa Çağlı, 'Reyhanlımızda yapılan provokatif eylemleri de bu grubun düzenlediğini biliyoruz. Birileri sessizliğimizi yanlış anlamaktadır. Sokakları provoke eden, halkı kışkırtmaya çalışan ve Suriyeli kardeşlerimize Reyhanlı'yı dar etmek isteyen şahıslara müsaade etmeyeceğimizi ifade ediyoruz' dedi.

Çok sayıda sivil toplum örgütü adına yapılan açıklamada, Beşşar Esed'in ülkesinde uyguladığı zulmün bu saldırı ile bizzat yaşandığı belirtildi. Platform üyeleri adına yapan açıklamada, yaşanan menfur saldırı sonrasında Türkiye'ye sığınma talep eden Suriyelilere daha fazla kucak açılması gerektiği aktarıldı.

Açıklamada, “Mevcut huzur ortamı, Reyhanlı halkının, tarihinden, kültüründen ve dininden gelen misafirperver ve kardeşlik ruhunu sergilemesi; karanlık kalpleri, art niyetli odakları rahatsız etmiş ve bu acı olayı bizlere yaşatmışlardır. Daha cenazeler ortada iken dışarıdan gelen olduğunu düşündüğümüz bir grubun Suriyelilere saldırmasına, işyerlerini yağmalamasına dehşetle tanık olduk. Yine olayların hemen akabinde malum grupların bu acı olaydan yola çıkarak siyasi rant sağlamak ve bizi birbirimize düşürmek için giriştikleri iğrenç eylemlerine tanıklık ettik. Bu menfur saldırıyı tertipleyenlerin Esed rejimi ve onun Türkiye deki destekçisi olan bir grubun olduğunu biliyoruz. Birileri sessizliğimizi, haksızlıklara karşı sokakları kullanmamamızı yanlış anlamamalıdır. Bu sessizliğimizi fırsat bilip sokakları provoke eden, halkı kışkırtmaya çalışan ve Suriyeli kardeşlerimize Reyhanlı’yı dar etmek isteyen malum şahıslara müsaade etmeyeceğimizi yüksek sesle ifade ediyoruz.” Denildi.

Rabbimiz Bizi Kardeş Kılmıştır!

Yapılan açıklamada, "11 Mayıs günü Reyhanlı'mızda meydana gelen ve yüreklerimizi yakan menfur saldırı sonucu şehit olan kardeşlerimizi anmak ve üzerimizde oynanan olaylara tepkimizi göstermek için buradayız. Komşumuz Suriye'de, ülkemiz Türkiye'de ve hassaten Reyhanlı'mızda neler olup bittiğinin farkındayız. Mevcut huzur ortamı, Reyhanlı halkının tarihinden, kültüründen ve dininden gelen misafirperver ve kardeşlik ruhunu sergilemesi; karanlık kalpleri, art niyetli odakları rahatsız etmiş ve bu acı olayı bizlere yaşatmışlardır. Bu menfur saldırıyı tertipleyenlerin Esed rejimi ve onun Türkiye'deki destekçisi olan bir grubun olduğunu biliyoruz. Birileri sessizliğimizi, haksızlıklara karşı sokakları kullanmamamızı yanlış anlamamalıdır. Bu sessizliğimizi fırsat bilip sokakları provoke eden, halkı kışkırtmaya çalışan ve Suriyeli kardeşlerimize Reyhanlı'yı dar etmek isteyen malum şahıslara müsaade etmeyeceğimizi ifade ediyoruz. Son olarak diyoruz ki; Yüce Allah bizleri kardeş ilan etmiş, kimsenin gücü bu kardeşliği bozmaya, bozgunculuk yapmaya yetmeyecektir. Bu menfur saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diler, aziz milletimizin başı sağ olsun" denildi.

Açıklamanın ardından saldırıda hayatını kaybedenler için dua okundu.

reyhanli_sivil_toplum_orgutleri.jpg

HABERE YORUM KAT

4 Yorum