1. HABERLER

  2. HABER

  3. Reyhanlı'dan Suriye'ye Günde 60 Bin Ekmek
Reyhanlıdan Suriyeye Günde 60 Bin Ekmek

Reyhanlı'dan Suriye'ye Günde 60 Bin Ekmek

İHH İnsani Yardım Vakfı, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde güvenli bölgede kurulan fırında günde 60 bin ekmek üretip Suriyelilere dağıtıyor.

29 Haziran 2013 Cumartesi 19:49A+A-

İHH Yardım Vakfı Genel Başkan Vekili Hüseyin Oruç, Suriyelilere dağıtılmak üzere her gün 24 saat çalışan fırında 60 bin ekmek çıkarttıklarını belirterek, "Düzenli olarak buradan araçlarımız sınırı geçiyorlar. Suriye'nin içerisinde öncelikli olarak Türkiye'ye yakın kurulmuş olan kamplarda ve sonrada Suriye'nin içerisine doğru her yerde bu ekmekler dağıtılıyor" dedi.

Otomatik fırında ekmeğin el değmeden çıkartıldığını söyleyen Oruç, "Un dökülüyor, su dökülüyor ve öbür taraftan ekmekler çıkıyor. Bu ekmekler Suriyelilerin sürekli tükettiği yuvarlak olup onların damak tatlarına uygun. Düzenli olarak ekmek üretim ve dağıtımı devam edecek. Hiç durmadan devam ediyor. En çok ihtiyaç olan şey Suriye'nin içerinde ekmek. Rejim özellikle fırınlara çok yoğun bir şekilde saldırı yaptı. Suriye'nin içerisinde bir çok fırın hedef alındı ve kullanılamaz hale geldiler. Biz onun için bu fırını kurduk. Reyhanlı'da güvenli bir bölgede burada ekmekler üretiliyor ve düzenli olarak Suriye'nin içerisine gönderiliyor" diye konuştu.

Ramazan ayının yaklaştığını Suriyelilerin ekmeğe daha çok ihtiyaç duyacağını ifade eden Oruç, "Özellikle Suriye'nin içerisinde çok büyük ihtiyaç olacak. Hem bu fırının sürekli çalışması lazım" dedi.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum